Početna Magazin Godine Milioni za lažne povrede i invalidske penzije u SAD

Milioni za lažne povrede i invalidske penzije u SAD

U SAD je uhapšeno 72 bivša policajaca i osam vatrogasaca u okviru istrage o prevarama za dobijanje naknada zbog navodnog invaliditeta i nemogućnosti obavljanja posla.

Veliki deo uhapšenih lažno su tvrdili da su u terorističkom napadu 11. septembra 2001. godine pretrpeli povrede ili doživeli mentalne poremećaje zbog kojih ne mogu više da rade. Šteta po državu procenjuje se na više stotina miliona dolara.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

– Ovakva bezočnost je šokantna. Mnogi od okrivljenih su lažirali mentalne bolesti kao posledicu napada od 11. septembra, čime su ukaljali čast onih koji su tada prvi reagovali i stavili se u službu grada, žrtvujući svoje zdravlje i bezbednost – rekao je okružni tužilac Menhetna Sajrus Vens.

Na primer, jedan od učesnika u prevari tvrdio je da je zadobio povredu vrata mada je kasnije otvorio studio za borilačke veštine. Drugi je lekaru rekao da pati od napada panike i da nije u stanju da izlazi iz kuće, a zatim je na društvenim mrežama postavio fotografije na kojima se vidi kako uživa dok vozi skuter na vodi.