Međunarodni savetodavni dani sa Hrvatskom – Besplatna pravna pomoć za ostvarivanje prava na penziju iz Hrvatske

Međunarodni savetodavni dani sa Hrvatskom – Besplatna pravna pomoć za ostvarivanje prava na penziju iz Hrvatske
Slika: Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (RF PIO)

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje najavio je da će Međunarodni dani razgovora sa Hrvatskom, na kojima će građani dobiti besplatnu pravnu pomoć, biti održani 4. oktobra u Sremskoj Mitrovici i 5. oktobra u Beogradu.

Predviđeno je da u okviru razgovora savetodavci iz hrvatskog Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje i PIO fonda Srbije besplatnim pravnim savetima pomognu građanima koji mogu da ostvare prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja primenom Sporazuma dve države iz oblasti socijalnog osiguranja.

To se odnosi na osiguranike koji imaju staž osiguranja navršen u Srbiji i Hrvatskoj i na korisnike prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja ostvarenih primenom bilateralnog sporazuma o socijalnom osiguranju.

Svi zainteresovani obavezno treba da prijave učešće i zakažu termin dolaska na broj 011 2030 745.

Prilikom dolaska, treba da ponesu dokumentaciju u vezi sa osiguranjem, kao i lična dokumenta.

Međunarodni dani razgovora sa Hrvatskom najavljeni su za 4. oktobar u Sremskoj Mitrovici, a biće održani od 9 do 17 časova u prostorijama Filijale PIO u ulici Svetog Dimitrija 4.

U Beogradu će 5. oktobra od 9 do 17 časova razgovori biti u prostorijama Filijale u Novom Beogradu, u Bulevaru umetnosti 10, saopšteno je iz službe informisanja PIO fonda.

2 comments

  • pitanje, suprug ima 62 god. oko 30 god. staza 15 god. u Hrvatskoj , u Srbiji oko 14 god. cula sam da sa 62 god. ako je na birou da do penzionisanja moze da prima neku nadoknadu, da li je to tacno. pozz

    Reply
    • Poštovana, Nacionalna služba za zapošljavanje isplaćuje novčanu naknadu maksimalno 24 meseca u slučaju da je nezaposlenoj osobi ostalo još dve godine do ostvarivanja prava na penziju. Da bi tu naknadu dobio, nezaposleni mora da dokaže da će za dve godine ili manje steći pravo na penziju.

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *