Ekonomija Kako do penzije? Magazin Godine Moja Penzija

Međunarodni savetodavni dani sa Hrvatskom – Besplatna pravna pomoć za ostvarivanje prava na penziju iz Hrvatske

Slika: Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (RF PIO)

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje najavio je da će Međunarodni dani razgovora sa Hrvatskom, na kojima će građani dobiti besplatnu pravnu pomoć, biti održani 4. oktobra u Sremskoj Mitrovici i 5. oktobra u Beogradu.

Predviđeno je da u okviru razgovora savetodavci iz hrvatskog Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje i PIO fonda Srbije besplatnim pravnim savetima pomognu građanima koji mogu da ostvare prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja primenom Sporazuma dve države iz oblasti socijalnog osiguranja.

To se odnosi na osiguranike koji imaju staž osiguranja navršen u Srbiji i Hrvatskoj i na korisnike prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja ostvarenih primenom bilateralnog sporazuma o socijalnom osiguranju.

Svi zainteresovani obavezno treba da prijave učešće i zakažu termin dolaska na broj 011 2030 745.

Prilikom dolaska, treba da ponesu dokumentaciju u vezi sa osiguranjem, kao i lična dokumenta.

Međunarodni dani razgovora sa Hrvatskom najavljeni su za 4. oktobar u Sremskoj Mitrovici, a biće održani od 9 do 17 časova u prostorijama Filijale PIO u ulici Svetog Dimitrija 4.

U Beogradu će 5. oktobra od 9 do 17 časova razgovori biti u prostorijama Filijale u Novom Beogradu, u Bulevaru umetnosti 10, saopšteno je iz službe informisanja PIO fonda.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

2 Comments

Click here to post a comment
  • pitanje, suprug ima 62 god. oko 30 god. staza 15 god. u Hrvatskoj , u Srbiji oko 14 god. cula sam da sa 62 god. ako je na birou da do penzionisanja moze da prima neku nadoknadu, da li je to tacno. pozz

    • Poštovana, Nacionalna služba za zapošljavanje isplaćuje novčanu naknadu maksimalno 24 meseca u slučaju da je nezaposlenoj osobi ostalo još dve godine do ostvarivanja prava na penziju. Da bi tu naknadu dobio, nezaposleni mora da dokaže da će za dve godine ili manje steći pravo na penziju.

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija