Magazin Godine Život i godine

Ljubimci koštaju najmanje 100 evra godišnje

Od 40.000 dinara za psa, 13.000 za mačku, 8.000 za pticu, glodare i ribice – toliki su prosečni troškovi za držanje kućnih ljubimaca, piše Blic.

Naravno, troškovi najviše zavise od toga da li se ljubimcima ekskluzivno kupuje hrana ili delom, ili u potpunosti, jedu hranu koja ostane od obroka ukućana. Takođe, zavisi i koliko se daje za negu ljubimca, razne preparate i dodatke ishrani.

Početni troškovi su u svim slučajevima najveći kada je potrebno kupiti i kaveze, ležaljke, akvarijume i prateću opremu. Naravno, tu je i cena samih ljubimaca.

Ljubitelji životinja ističu kao veliki problem to što se rasne životinje, naročito psi, gaje u stanovima sa falsifikovanim papirima pa obaraju cenu na tržištu što ljude udaljava od kulture usvajanja mešanaca kojih ima uvek na raspolaganju potpuno besplatno.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija