Foto albumi Ljubav i seks u poznim godinama

Ljubav i seks u poznim godinama

Ljubav i seksualna osećanja i aktivnosti u poznim godinama teme su o kojima društvo, slučajno ili namerno, retko razgovara, osim možda u više ili manje “ukusnim” šalama. 

Kao da postoji prećutna granica kada je to “normalno”, a kada je tabu. Tako se tema, koja nije jasno definisana ni na početku životne dobi, jednako nejasno provlači i nakon srednjih godina.
Svakako da postoje opravdani strahovi, koji su, zanimljivo, opet slični onim u ranoj životnoj dobi i zato je naročito važno da ne guramo ovu temu “pod tepih”.
Međutim, ovo ne treba da bude razlog da pravo na seksualne aktivnosti bude uskraćeno bilo kom odraslom građaninu samo na osnovu godina, jer tada već govorimo o primeru starosne diskriminacije.

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija