Magazin Godine Život i godine

Leskovački penzioneri na besplatnoj projekciji

Leskovački penzioneri danas (12. februar 2014) mogli su o trošku svog grada da pogledaju film “Montevideo, vidimo se”.

Lokalna samouprava Leskovca želela je da najstarijim građanima ulepša popodne popularnim srpskim filmom. Projekcija filma održala se u Kamernoj Sali Leskovačkog kulturnog centra.

Šefica kabineta gradonačelnika Leskovca, Ana Tasić, pozdravila je penzionere i, konstatujući da lokalna samouprava u Leskovcu brine o svojim starijim građanima, rekla: “Želimo da se osećate lepo, da evocirate uspomene i da odavde odete sa pozitivnom energijom”, prenosi Jugmedia.

Film “Montevideo, vidimo se” je nastavak filma “Montevideo, bog te video”, reditelja Dragana Bjelogrlića. Radi se o velikom uspehu naše fudbalske reprezentacije na Svetskom prvenstvu u fudbalu održanom u Urugvaju 1930. godine.

Pitanje je da li je u sali LKC danas bilo penzionera koji toliko dugo pamte, ali pretpostavljamo da su svi uživali u lepom gestu svog grada.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija