Početna Magazin Godine Legenda rokenrola 90. rođendan proslavlja novim albumom

Legenda rokenrola 90. rođendan proslavlja novim albumom

Legenda rokenrola 90. rođendan proslavlja novim albumom

Čak Beri ove godine napunio je 90. godina, i najavljuje svoj prvi album sa novim pesmama posle 38 godina. Album će se zvati jednostavno „Čak“, a na njemu gitaru i harmoniku sviraju i Berijevi sin i ćerka.

Legenda rokenrola, i jedan od uzora prvim velikim bendovima kao što su Bitlsi i Roling Stonsi, album posvećuje svojoj supruzi sa kojom je u braku još od 1948. godine – punih 68 godina. Tačan datum izlaska albuma nije objavljen.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Rođen u Misuriju, 1926. godine, kao mladić uhapšen je zbog tri pljačke i krađe automobila. Od 1944. do 1947. godine bio je u zatvoru gde je oformio kvartret i već su svirali dovoljno dobro da im uprava zatvora odobri održavanje koncerata van zatvorskog kruga.

Ubrzo se oženio i dobio ćerku Ingrid koja svira harmoniku na novom albumu, i sama u svojoj 66. godini. Narednih godina radio je razne poslove i svirao za dodatnu zaradu.

Godine 1955. odlazi u Čikago i njegova karijera muzičara polako počinje da se kreće naviše u društvu drugih velikana muzike onog vremena.

Svoju ulogu u ranim danima rokenrola zapečatio je 1959. godine albumom „Go, Johnny, Go!“, osnosno pesmom „Johnny B. Good“ (pesmu su na svoj način obrađivali i naši Partibrejkerski pevajući je na srpskom jeziku kao Džoni, budi dobar).