Početna Magazin Godine Lažirani lekarski nalazi zbog penzija

Lažirani lekarski nalazi zbog penzija

Danas, 11. marta 2014, uhapšen je lekar specijalista Odeljenja za urologiju Zdravstvenog centra Studenica pod optužbom da je zloupotrebio službeni položaj.

Kako je saopštila policija, lekar D.A (51) tereti se da je, umesto uzoraka tkiva osumnjičenih B.D, S.A. i I.A, Jedinici za kliničku patologiju i sudsku medicinu Studenice dostavljao uzorke tkiva osoba obolelih od karcinoma navodeći na uputnicama za histopatološku analizu lažne podatke. Prijavom su obuhvaćeni i S.A. i I.A, a osumnjičeni B.D. je takođe uhapšen.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Sumnja se da je B.D, u dogovoru sa lekarom, nalazio osobe koje su radi ostvarivanja prava na invalidsku penziju želele da nabave lažnu dokumentaciju o zdravstvenom stanju. Tako je pronašao i S.A. i I.A.

Lažne izveštaje o patohistološkom nalazu sa ostalom dokumentacijom, B.D. i S.A. upotrebili su, kako prenose Vesti online, pred Fondom za penzijsko i invalidsko osiguranje u Novom Pazaru, dok je I.A. nameravao da ih upotrebi u postupku za ostvarivanje prava na invalidsku penziju. D.A. i B.D. biće u zakonskom roku privedeni Osnovnom javnom tužiocu u Kraljevu.