Magazin Godine Srbija

Lažirani lekarski nalazi zbog penzija

Danas, 11. marta 2014, uhapšen je lekar specijalista Odeljenja za urologiju Zdravstvenog centra Studenica pod optužbom da je zloupotrebio službeni položaj.

Kako je saopštila policija, lekar D.A (51) tereti se da je, umesto uzoraka tkiva osumnjičenih B.D, S.A. i I.A, Jedinici za kliničku patologiju i sudsku medicinu Studenice dostavljao uzorke tkiva osoba obolelih od karcinoma navodeći na uputnicama za histopatološku analizu lažne podatke. Prijavom su obuhvaćeni i S.A. i I.A, a osumnjičeni B.D. je takođe uhapšen.

Sumnja se da je B.D, u dogovoru sa lekarom, nalazio osobe koje su radi ostvarivanja prava na invalidsku penziju želele da nabave lažnu dokumentaciju o zdravstvenom stanju. Tako je pronašao i S.A. i I.A.

Lažne izveštaje o patohistološkom nalazu sa ostalom dokumentacijom, B.D. i S.A. upotrebili su, kako prenose Vesti online, pred Fondom za penzijsko i invalidsko osiguranje u Novom Pazaru, dok je I.A. nameravao da ih upotrebi u postupku za ostvarivanje prava na invalidsku penziju. D.A. i B.D. biće u zakonskom roku privedeni Osnovnom javnom tužiocu u Kraljevu.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija