Magazin Godine Srbija

Koalicija na ispitu zbog predloga zamrzavanja plata i penzija

Jovan Krkobabić, potpredsednik Vlade, pozvao je na smanjenje funkcionerskih plata umesto zamrzavanja plata i u javnom sektoru i penzija koje je predložio ministar finansija Mlađan Dinkić, javlja B92.

Oglašavajući se povodom ove inicijative koalicionog partnera, Krkobabić je naglasio da “ministar može samo da predloži, ali da takvi projekti moraju biti usvojeni”.
On je dodao i da ovo ne može da sruši vladu, ali da će “Vlada svakako srušiti tog pojedinca koji bude iskakao iz politike vlade”.
Premijer Ivica Dačić takođe je izjavio da zamrzavanja plata i penzija neće biti ali je potpredsednik vlade Vučić rekao da je spreman da podrži teške i nepopularne mere – ako su delotvorne. 

 

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija