Društvo Magazin Godine Svet

Kina: Samo 700.000 parova želi drugo dete

Kina je ublažila politiku jednog deteta i dozvolila parovima od kojih je jedan jedinac da imaju dvoje dece. Međutim, 2014. godine broj roditelja koji žele drugo dete je ispod očekivanog

Kineski zvaničnici za zdravstvo izjavili su da se 2014. godine za drugo dete prijavilo samo 700.000 parova.

Ranije se procenjivalo da će ublažavanje politike planiranja porodice u prvih nekoliko godina rezultirati rađanjem između milion i dva miliona beba godišnje.

Visoki zvaničnik Nacionalne komisije za zdravlje i planiranje porodice Žao Janpej rekao je novinarima ove nedelje da je broj prijavljenih parova manji nego što se očekivalo.

Ipak, on je istakao da je prerano donositi zaključke o tome kako će nova politika uticati na kineski natalitet, navodi AP.

Kina je 2013. godine ublažila politiku jednog deteta i dozvolila parovima od kojih je jedan jedinac da imaju dvoje dece.

Parovima gde su oba partnera jedinci još ranije je dozvoljeno da imaju dvoje dece, piše AFP a prenosi Best televizija.

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija