Početna Magazin Godine Ekonomija Kanadski penzioni fond investira u Indiji, Kini, Australiji, Brazilu

Kanadski penzioni fond investira u Indiji, Kini, Australiji, Brazilu

PIO fond Kanade vredan 229 milijardi dolara ulaže u Australiji, Kini, Brazilu i to u nekretnine, logistiku, itd. Sada se planira povećanje obima investicija u Indiju…

Investicioni sektor kanadskog penzionog fonda, jednog od najvećih na svetu sa 229 milijardi dolara sredstava, planira da pojača aktivnosti u Indiji i time se pridruži plimi dugoročnih investicija u treću najveću ekonomiju u Aziji.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Plan je da se ulaže u akcije i pozajmice u privatnom sektoru, i to u kontekstu dugoročnih investicija. Kanadski penzioni fond počeo je da investira u Indiji 2010. godine, ali je tek nedavno ušao u seriju dugoročnih investicija kao što su koncesije za puteve i tržište nekretnina.

Investicije fonda u Indiji za sada iznose 1,4 milijarde, čime je penzioni fond Kanade jedan od najvećih penzionih fondova investitora u Indiji. Međutim, s obzirom da je procenat imovine fonda koji se investira u tu zemlju i dalje mali, očekuje se dalji znatan rast ulaganja.

Fond ima velika ulaganja i u Australiji (5,9 milijardi dolara) i u Kini (4,1 milijarda dolara), i to u nekretnine, ali i logistiku, itd. Iz kanadskog fonda naglašavaju da će ulagati strpljivo i dugoročno, i to u privatni ali i javni sektor, u oblasti infrastrukture i nekretnina.

Iz fonda se nadaju i promenama u zakonodavstvu, kao i većem ekonomskom rastu, kako bi se stvorili uslovi za veće investicije u narednom periodu. Fond je nedavno otvorio kancelariju i u Brazilu, piše Gulf News.