Čovek i smrt Magazin Godine Život i godine

Kako ugasiti Tviter nalog preminulog – ako ne znate šifru? (V)

Ako treba da ugasite Tviter nalog preminulog, a on nije ostavio svoju lozinku i pristupni mejl, morate se obratiti Tviteru i ući u proceduru dokazivanja da je vlasnik profila preminuo.

Tviter, kao i Fejzbuk, zahtev za gašenje profila preminulog, ako ne znate šifru za pristup, takođe smešta u sekciju o Pravilima i Prekršajima pravila društvene mreže (Policies&Violations) gde treba da “Prijavite prekršaj” (Report a Violation). Tu se nalazi i link za podnošenje zahteva za gašenje Tviter profila pokojnika (Contacting Twitter about a deceased user).

Ukoliko gasite profil preminulog Tviter zahteva (na engleskom):

  • korisničko ime profila koji želite da bude ugašen (sa @, ili link ka profilu)
  • kopiju smrtovnice
  • kopiju zvaničnog dokumenta sa slikom (lična karta, vozačka dozvola)
  • potpisanu izjavu koja sadrži: ime i prezime podnosioca prijave, e-mejl adresu i druge kontakt informacije, u kom odnosu sa pokojnikom je podnosilac prijave (prijatelj, član porodice, itd), navesti šta želite (molim ugasite profil – “please deactivate the Twitter account”), kratak opis detalja koji dokazuju da je to nalog pokojnika, ukoliko se ime na nalogu ne poklapa sa imenom na dokumentima i na smrtovnici, kao i link za online čitulju, ili fotokopiju čitulje iz lokalnih novina (opciono).

Sve ove podatke treba poslati na Tviterovu adresu, poštom, faksom ili mejlom.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija