Magazin Godine Srbija

Jednokratna pomoć kragujevačkim penzionerima

Na današnjoj sednici Gradskog veća Kragujevca, između ostalog, doneta je i odluka da se zdravstveno i socijalno najugroženijim kragujevačkim penzionerima da jednokratna novčana pomoć, preneo je kragujevački Ritam grada.

Sumu od pet hiljada dinara primiće 606 penzionera, 350 krajem godine, 256 u januaru 2014. godine.

Slavica Saveljić, predsednica Saveta za unapređenje socijalne politike grada Kragujevca rekla je da su ovu meru planirali već nekoliko meseci unazad i da ona “posebno dobija na značaju u trenucima kada je kroz republički budžet ukinuta trinaesta penzija za najstarije građane, i takođe u trenutuku kada se republičkim budžetom i pratećim zakonima planira povećanje stope PDV-a na osnovne životne namirnice, čime se, direktno, u svaki penzionerski džep, ali i ostalih građana, zavlači ruka.

Zato smatramo da je ovo jedna urgentna mera i da će ona biti od velikog značaja za penzionere, pogotovo pred Novogodišnje i Božićne praznike”.

Naglasila je i da će se lokalna samouprava truditi da u narednom periodu ovakvih odluka bude još više.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija