Magazin Godine Život i godine

Izložba “Starost” u Likovnoj galeriji KCB

U Likovnoj galeriji KCB, od 6. do 30. novembra 2013. godine, autorskom izložbom Udruženja “Perionica” pod nazivom “Starost” ukazuje se na problem diskriminacije starih u umetnosti.

Kustoskinje Kristina Stefanović Živanović i Irena Šimić u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda, od 6. do 30. novembra 2013. godine, predstavljaju autorsku izložbu Udruženja “Perionica” pod nazivom “Starost”.

Na izložbi se predstavljaju dve mlade umetnice Jelena Bulajić iz Novog Sada i Jovanka Stanojević iz Beograda obe sa slikama velikog formata, dok Jelena izlaže i audio-instalaciju “Đardini”, a biće prikazan i kratkometražni film Marka Jeftića “Bajne vile”.

Izložbom se želi ukazati na postojanje širokorasprostranjene starosne diskriminacije u srpskom društvu zbog koje su lica starih ljudi sve manje prisutna u medijima i u vizuelnoj kulturi uopšte. Ova izložba jeste i pokušaj da se oni vrate u umetnost.

Izložba ima bogat prateći program o kome se možete informisati na sajtu Kulturnog centra Beograd.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija