IX konkurs za najbolji putopis starijih osoba „Draganova nagrada“ 2023.

Sa Udruženjem Snaga prijateljstva – Amity, raspisujemo IX konkurs za najbolji putopis starijih osoba „Draganova nagrada“ 2023.


Devetu godinu zaredom, Udruženje građana Snaga prijateljstva – Amity i portal Penzin vas pozivaju da učestvujete sa svojim radom na Konkursu za Draganovu nagradu“ za najbolji putopis starijih osoba.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Ovim konkursom nagrađujemo najbolje putopisne radove u pet kategorija:

1) Najbolja ženska putopisna priča
2) Najbolja muška putopisna priča
3) Najbolja priča o putovanju po Srbiji
4) Najbolja priča o putovanju u inostranstvo
5) Najbolja putopisna pesma

Konkurs traje od 1. januara do 1. marta 2023. godine. Pravo učešća imaju sve osobe starije od 60 godina, bez obzira na njihovo dosadašnje književno iskustvo.

Propozicije IX konkursa „Draganova nagrada“ 2023

  • autor/ka putopisnog rada treba da ima najmanje 60 godina
  • u zaglavlju prve strane potrebno je navesti kojoj od pet kategorija rad pripada
  • putopisni rad može da bude do maksimum pet kucanih strana
  • poželjno je da font slova bude Times New Roman, veličina slova 12
  • ukoliko želite da pišete rukom, molimo vas da pišete čitkim štampanim slovima
  • autor/ka može poslati samo jedan putopisni rad
  • da autor isti rad nije slao već na neki od naših ranijih konkursa
  • na kraju rada, potrebno je napisati podatke o autoru/ki: ime i prezime, datum rođenja, zanimanje u aktivnom periodu života, adresa stanovanja, telefon fiksni ili mobilni, e-meil adresa (ukoliko je autor/ka ima).

Putopisne radove treba poslati na adresu Amity, ulica Pariske komune 1/12, 11070 Novi Beograd, sa naznakom: „Za konkurs“ ili elektronskim putem na mejl adresu: mira@amity-yu.org, takođe sa naznakom u nazivu pisma „Za konkurs“.

Nagrađeni putopisni radovi biće objavljeni u posebnoj publikaciji, a zajedno sa radovima koji su dobili posebne pohvale, biće objavljeni i na portalu Penzin.rs i internet stranici Amity-a. Stoga molimo učesnike konkursa da na kraju putopisnog rada naznače da li su saglasni da se, ukoliko uđe u izbor, njihov rad i objavi.

Žiri će svoju odluku o izboru najboljih putopisnih radova saopštiti do 1. maja 2023. godine.

Za autore najboljih putopisnih radova u svih pet kategorija i njihove prijatelje, u toku juna ili oktobra 2023. godine, biće organizovano nagradno putovanje po Srbiji. Svi učesnici Konkursa biće pozvani na književna druženja koja će biti organizovana tokom maja i juna 2023. u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu na kojima će se predstaviti autori putopisnih radova.

Podsećamo da je “Draganova nagrada” uspostavljena u znak sećanja na oca gospođice Bebe Kuka koja je zajedno sa nama inicirala ovaj konkurs i koja je i ove godine njegov pokrovitelj. Ovom inicijativom doprinosimo promociji aktivnog i dostojanstvenog starenja u Srbiji.