Magazin Godine Srbija

Ispod crte, 30% topličkih penzionera

Osnovne uslove za život, rečeno je na sastanku Okružnog odbora penzionera Topličkog okruga, nema oko 30% penzionera u okrugu.

Juče, 30. januara 2014, u Blacu je održan sastanak Okružnog odbora penzionera Topličkog okruga. Analizirana je situacija u saveznim i okružnim penzionerskim organizacijama.

Na sastanku su govorili predstavnici udruženja sve četiri topličke opštine. Milovan Vučićević, predsednik Okružnog odbora, rekao je za Topličke vesti:

“U okviru Okružnog odbora Topličkog okruga rade četiri udruženja u sve četiri opštine Topličkog okruga, koja broje oko 21.000 penzionera. Naše penzionerske organizacije prvenstveno rade na socijalno-humanitarnim programima, a oko 8.000 penzionera sa prostora Topličkog okruga ima penzije koje su manje od 15.000 dinara. Penzionerska populacija je mnogo ugrožena i mnogo je penzionera kojima je potrebna pomoć”.

Osnovne uslove za život, prema rečima Vučićevića, nema oko 30% penzionera u okrugu.

 


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija