Isplata 6.000 dinara naknade penzionerima – Lažna vest!

Poslednjih dana se na društvenim mrežama zavrtela priča da će biti obezbeđena isplata 6.000 dinara penzionerima. Fond PIO upozorava da je ovo lažna vest.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (Fond PIO) saopštio je da nije tačna informacija da će penzionerima biti isplaćena naknada od 6.000 dinara. Isplata, na ime nekakve naknade, 6.000 dinara penzionerima Srbije jeste neistinita priča koja se širi ovih dana na društvenim mrežama.

Fond PIO je na svoj zvaničnoj Fejsbuk stranici objavio:

„Očigledno je u pitanju lažna i ZLONAMERNA INFORMACIJA, kreirana na profilu koji nije zvaničan profil Republičkog fonda PIO, s ciljem da dovede građane u zabludu i nanese štetu reputaciji Fonda PIO.“

Takođe su zamolili građane sledeće:

„Molimo građane da prihvataju isključivo informacije koje dobiju preko zvaničnih profila i kanala komunikacije Republičkog fonda PIO.“

Podsetili su u ovom saopštenju i da oni stalno rade na poboljšanju položaja penzionera. Nastaviće i dalje da to rade, kako navode, u saradnji sa nadležnim organima Republike Srbije.

Lažni profil sa kog je proširena ova dezinformacija biće, kažu u Fondu PIO, prijavljen.

„I ovaj lažni profil, kao i ostale koji plasiraju izmišljene i zlonamerne informacije, prijavićemo nadležnim organima, radi zaštite interesa korisnika i integriteta Republičkog fonda PIO“, naveli su u saopštenju objavljenom na Fejzbuku.

Izvor: Fond PIO (Facebook)