Početna Magazin Godine Hubert startap povezuje starije sa porodicama putem interneta

Hubert startap povezuje starije sa porodicama putem interneta

Francusko-rumunski startap, inspirisan dvema bakama koje se nisu snalazile sa internetom, omogućava starima da na veoma jednostavan način ostanu u kontaktu sa svojim prijateljima i porodicom.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!
Jedan od autora živeo je 2.000 kilometara daleko sa porodicom kada mu je umrla baka sa kojom je želeo da bude u svakodnevnom kontaktu putem interneta, što je bilo teže ostvarivo. U razvoju aplikacije za starije pomogao mu je IT dizajner iz Londona koji je napredak aplikacije proveravao sa svojom 87-godišnjom bakom.Za nju su prilagoli aplikaciju tako da na interfejsu tableta ili telefona ima samo dva dugmeta: igre i Skajp, dok su sve ostale aplikacije sakrivene. Međutim, tableti su i dalje nepoznanica za mnoge starije korisnike pa je predviđena i usluga daljinskog podešavanja uređaja, rešavanje problema i instalacija novih aplikacija. Cena ove usluge biće 15 evra mesečno.

– Proizvođači mahom računaju na to da stariji žive sa porodicama koje im mogu pomoći da koriste nove proizvode, ali to često nije tako – kažu autori.

Sličnu daljinsku uslugu ponudio je 2013. godine i Amazon, ali prvenstveno u cilju pospešivanja sopstvene prodaje. Međutim, ova aplikacija može da se koristi na svim Android telefonima, prenosi Yahoo.