Ekonomija Magazin Godine

Hrvatska: Prosečna neto plata pala na – 697 evra

U odnosu na april prošle godine, prosečna mesečna neto plata u Hrvatskoj, u aprilu 2014. godine, nominalno je viša 0,3 odsto, a realno 0,9 odsto…

Prosečna mesečna neto plata po zaposlenom u Hrvatskoj u aprilu 2014. godine iznosila je 5.497 kuna, to jest 697 evra.

To je nominalno za 0,1 odsto, a realno za 0,4 odsto, manje u odnosu na mart, pokazuju podaci hrvatskog Državnog zavoda za statistiku.

U odnosu na april 2013. godine, prosečna mesečna neto plata nominalno je viša 0,3 odsto, a realno 0,9 odsto, javlja Biznis.hr.

Najveća prosečna neto plata u aprilu 2014. godine, u iznosu od 9.513 kuna (1.205 evra), isplaćena je zaposlenima u avio-prevozu.

Nasuprot tome, najniže neto plate imali su zaposleni u proizvodnji odeće, koji su za april prosečno primili 2.929 kuna (370 evra).


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija