Početna Magazin Godine Horoskop za sredu, 1. oktobar 2014.

Horoskop za sredu, 1. oktobar 2014.

Horoskop za sredu, 1. oktobar 2014.

Oktobar počinje sa Prvom mesečevom četvrti koja aktivira kvadrat između Urana i Plutona odnosno pokreće još jedan ciklus dubokih promena.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Ako niste upoznati, samo ukratko: Kvadrat Urana i Plutona je izazovan aspekt koji potresa temelje društva u celini i to već nekoliko godina. Poslednji egzaktni dodiri ove dve planete, tokom ovog ciklusa, biće 15. decembra ove i 17. marta 2015. godine.

Naše društvo doživljava duboke promene i mi ne možemo ostati po strani. Kada je pojedinac u pitanju, ova energija promene, baš zato što deluje preko globalnog nivoa, uglavnom izgleda kao usud. Osećamo se nemoćno pred višim silama koje ne pitaju kada kidaju staro i lome neprilagođeno.

Astrologija je i nastala kao težnja čoveka da se izbori sa neumitnošću sudbine, da zagospodari svojim životom. Samo što retki znaju da koriste znake koje smo naučili da čitamo.

Kada je ovaj ozloglašeni kvadrat u pitanju, mi smo, makar podsvesno, svesni šta je potrebno da uradimo da bismo promenili sebe i izbegli da nas spoljni uticaji na silu menjaju. Samo je potrebno da se odlučimo i delujemo u svom interesu. Promene izazivaju nelagodu jer nas izbacuju iz okvira na koje smo navikli, ali su neizbežne. Sve se menja.

Mesec je prišao Plutonu, a Uran je osnažen Velikim vatrenim trigonom (v. i Astrološki pregled neba za tekuću sedmicu). Sa Suncem u Vagi, oni obrazuju Veliki kardinalni kvadrat na nebu. On je kratkotrajan, nije u stepen tačan, ali omogućava današnjem danu da nam da uvid u to šta treba i podsetnik da treba menjati. Daje nam uvod u dešavanja krajem ove izazovne godine. Ovaj uvod, doduše, ne sačinjavaju samo dešavanja današnjeg dana, već i veći deo meseca oktobra.

  • Ovnovi osećaju silinu u sebi i poriv da menjaju stvari. Njima nije neophodan podstrek za promene, ali im je potrebna obazrivost da se ne bi zaleteli u pogrešnom pravcu.
  • Bikovi, Device i Ribe moraju da sami nađu snagu u sebi i da se pokrenu. Jer, iako ih lomljava može zaobići, bez prilagođavanja sebe i svojih puteva, neće moći ni da iskoriste šanse za napredak.
  • Blizanci treba da se izbore sa osećajem da ih drugi napadaju, da je sva moć negde drugde. Treba da otkriju šta to oni sami preslikavaju na odnos sa drugima i da krenu dalje ka cilju koji im je već sada vidljiv.
  • Rakovi imaju osećaj da se sve urotilo i da je sav svet protiv njih, a na izmaku su snaga. Ne osećaju entuzijazam koji drugima jača moral. Rešenje za njih je primirivanje i strpljenje, traženje novih puteva jer njih uvek ima. Kada se stvari slegnu, snage prikupe, krenuti.
  • Lavovi i Strelčevi mogu biti potpuno zaneseni mogućnostima koje im se otvaraju. Opasnost leži u tome da bi mogli da počnu da se kreću ka novim horizontima ne primećujući da se repovi vuku za njima i koče ih, onemogućavaju im kretanje. Pored toga, Lavovi moraju i da obuzdaju preteranu veru u sebe, a Strelčevi da uspore korak.
  • Vage osećaju da im se sreća smeši tu iza ćoška i da su trenutne teškoće samo eho onih kroz koje su već prošle, da jenjavaju. Ako budu svoje, uspeće.
  • Škorpije svoju muku muče. Njih kao da se manje tiču dešavanja spolja, one rešavaju svoju unutrašnju krizu.
  • Jarčevi moraju da osiguraju donekle poljuljanu veru u sebe. Jer toliko dugo se sukobljavaju sa otporima drugih, da sada već dovode u pitanje svoju uverenost da su na dobrom putu. Treba prilagoditi načine delovanja, a ne odustati od cilja.
  • Vodolije lako menjaju zastarelo, ali nisu sigurne u realnost svojih stremljenja. Koliko je to san, a koliko moguća buduća java?