Horoskop Magazin Godine

Horoskop za nedelju, 28. septembar 2014.

Merkur

Dan nam može delovati pomalo neobično, ali ako vodimo računa da ne zađemo isuviše u svet mašte, već zadržimo određenu kontrolu, možemo ga iskoristiti.

Merkur usporava, spremajući se da krene retrogradnim hodom. Prvog sata u nedelju, on ulazi u Škorpiju, da bi se za manje od nedelju dana okrenuo i krenuo nazad i 9. oktobra ponovo ušao u znak Vage.

Možda ćemo spoznati nešto što treba dodatno da se prouči. Moguće je da nećemo želeti da počnemo da se bavimo tim pitanjima koje treba analizirati.

Oko nas treperi pozitivna energija združenog delovanja Jupitera i Urana, ne želimo sada da se povlačimo u sebe i “mračimo”, ne želimo da se bavimo neprijatnim propitivanjima. A Merkur u Škorpiji se bavi ispitivanjima onog što je sakriveno ili potisnuto.

Sunce koje pravi inkonjukciju (150°) sa Neptunom zahtevajući da se preispitamo. Taman smo pomislili da znamo šta želimo i kako to da dobijemo, kada se naša želja izmenila, preoblikovala, izgubila, isparila…

Ali ovo ne izaziva onaj osećaj konfuzije i apatije kao Marsov kvadrat sa Neptunom na početku sedmice. Moguće je da će naša percepcija donekle biti izmenjena našim željama i očekivanjima, te da nećemo sasvim jasno videti stvari i ljude kakvi jesu.

Ali je i naša mašta probuđena. Sa pozitivnim delovanjem združenih planeta u vatrenim znacima, ovo nas posebno može inspirisati. Dan nam može delovati pomalo neobično, ali ako vodimo računa da ne zađemo isuviše u svet mašte, već zadržimo određenu kontrolu, možemo ga iskoristiti. Ukoliko ne za konkretne ciljeve, onda barem za uživanje u drugačijem danu.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija