Početna Magazin Godine Horoskop za nedelju, 16. novembar 2014.

Horoskop za nedelju, 16. novembar 2014.

Horoskop za nedelju, 16. novembar 2014.

Danas Venera prelazi u znak Strelca, a Neptun kreće direktnim hodom kroz znak Riba.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Nije to nešto što izaziva tektonske poremećaje, ali bismo, već narednih dana, mogli osetiti da smo manje zagledani u sebe, a da više obraćamo pažnju na svet oko nas.

Neptun se inače kreće nebom na taj način da je svaka godina otprilike podeljena na dva skoro jednaka dela – deo godine kada on ide retrogradno (prividni hod unazad u odnosu na Zemlju) i period kada on ide direktno.

Kako se on sporo kreće, njegov uticaj se inače ne oseća snažno osim ako osoba nije izrazito neptunijanski tip (što je prilično retko) ili ako tranzitni Neptun ne pravi neki značajniji aspekt sa planetom ili osom u natalnoj karti osobe.

Ali, ako se potrudimo da zastanemo u svojoj trci kroz život, možemo primetiti da se ove periodične smene načina kretanja Neptuna blago i, u njegovom maniru – podsvesno, oslikavaju na naše bivstvovanje. U najkraćem: oblast života koju opisuje natalna kuća kroz koju tranizitira Neptun dobija podsticaj za razvijanje ka spolja kada se on kreće direktno, dok u svom retrogradnom periodu, on od nas očekuje da tu oblast sagledamo, da se primirimo i preispitamo.

Venera, pak, svojim prelaskom iz Škorpije u znak Strelca, razveseljava nakon perioda snažne škorpionske energije koja je, sama po sebi, zahtevala samopreispitivanje.

Sada Venera želi da se otisne u svet. Ili da bar živi svetski. Da se raduje životu srećna zbog onog što jeste i zadovoljna sa onim što je proteklih dana otkrila. Ili spremna da oprosti, zaboravi ili da poljubi da prođe. Svejedno, ona se neće osvrtati niti zagledati u dubine. Ona želi ono iznad i ono što je daleko. I ne plaši se da potrči u tom pravcu. Venera će u Strelcu biti do 10. decembra.

Dakle, uživajte u nedeljnom provodu. Spremite se da na pravi način dočekate novu sedmicu – sa širokim osmehom na licu.