Aktivni u poznim godinama Foto albumi

Hor seniora Mladi u srcu

Mladi u srcu (Young@Heart), jeste zabavljačka grupa starijih građana iz Nove Engleske, SAD, koja izvodi refrene popularnih pank i rok pesama.

Najmlađi član grupe može se postati sa najmanje 70 godina. Neki su se u prethodnoj karijeri bavili zabavljačkim i umetničkim poslovima, neki su to radili samo amaterski, a nekima je ovo prvi put da izlaze na scenu.Grupa je nastala još 1982. godine u Northemptonu, Masačusets, SAD, i u prvobitnoj postavi sastojala se od veterana oba svetska rata. Jedna od njih, Ana Mejn (Anna Main), bila član grupe sve do svoje 100. godine života.

Grupa je imala nastupe i u Evropi, Australiji i Kanadi od 1997. do 2004. godine. Prvi dokumentarac o njima snimljen je 2000. godine, ali je kasnije, 2008. godine objavljena produžena verzija dokumentarnog filma Mladi u srcu koji je izvrsno primljen kod publike, ali je poneo i nagrade na nekim filmskim festivalima u SAD.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija