Početna Magazin Godine Dom i stanovanje Gnezdo za stare dane – uredite dom na vreme

Gnezdo za stare dane – uredite dom na vreme

Gnezdo za stare dane – uredite dom na vreme

Uređenje doma, prilagođavanje za novu fazu života, dešava se svega nekoliko puta tokom životnog veka. Međutim, ovaj proces uglavnom je vezan za odvajanje od roditelja, stvaranje porodice i pripremu stana za prinovu, a zaboravlja se da bi ga valjalo ponoviti i na pragu poznih godina. 

Kada je najbolje vreme za uređenje doma za stare dane? Svakako pre nego što dođu. Nije reč samo o tome da ćete imati više snage da se bavite time, ili više novca ako se do tada „snađu“ i Vaša deca, već o tome da sa godinama svakako nećete postati tolerantniji i spremniji za promene.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Razmišljajte o tome da Vam je potrebno mesto u kom ćete provesti još nekoliko decenija, i nemojte ga praviti samo da zadovolji potrebe onih prvih nekoliko, već i onih koje dolaze za njima. Kako ćete održavati higijenu stana? Kako ćete se bezbedno kretati po stanu? Kako ćete komunicirati sa svojom porodicom i bližnjima? 

Naviknite se na vreme na materijale (pre svega podova), razmestite nameštaj tako da imate jednostavan pristup sitnicama i stvarima koje koristite svaki dan, uredite instalacije bezbedno i praktično – telefon (utičnica za punjač), biće Vam potrebni pored kreveta, a možda i u kupatilu? Razmislite i učinite to na vreme.