Fond PIO počeo sa prijemom stranaka

Fond PIO je počeo sa prijemom stranaka. Sve organizacione jedinice rade od ponedeljka, 17. avgusta. Postoje, međutim, određena ograničenja.

Određene organizacione jedinice Fonda PIO bile su prestale da primaju stranke u skladu sa merama zaštite od širenja koronavirusa. U pretodnom periodu, stranke su mogle da, umesto odlaska na šalter, pozovu određenu organizacionu jedinicu Fonda PIO koja im je potrebna.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Fond PIO je objavio u petak, 14. avgusta da će od ponedeljka, 17. avgusta 2020. godine, početi rad sa strankama.

Sve organizacione jedinice Fonda PIO (direkcije, filijale, službe i ispostave) počele su, dakle, sa prijemom stranaka. Prijem stranaka se obavlja u šalter salama, kancelarijama i na medicinskom veštačenju.

Fond je podsetio da je neophodno da građani koji dolaze u prostorije Fonda poštuju mere i preporuke Kriznog štaba Vlade RS za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19. To podrazumeva obavezno nošenje zaštitnih maski u prostorijama Fonda, dezinfekciju ruku na ulazu u prostorije Fonda, merenje temperature na ulazu u prostorije Fonda i poštovanje mera sigurne distance od dva metra.

Poslovi medicinskog veštačenja podrazumevaju maksimalno pet pregleda dnevno po lekaru i pozivanje na pregled telefonom. U sobama za veštačenje sprovodiće se sve mere epidemiološke zaštite stranaka i zaposlenih.

Fond PIO moli podnosioce zahteva da ne dolaze ukoliko imaju neki od simptoma infekcije ili su nedavno bili u direktnom kontaktu sa osobom pozitivnom na koronavirus.

Pozivi će biti na jedan sat razmaka, kako bi se izbegle gužve u čekaonicama. Zabranjen je ulazpratiocima, osim u slučajevima kada su pratnja nepokretnih i teško pokretnih lica.

Izvor: Fond PIO
Fotografija: Blic