Početna Magazin Godine Festival stvaralaštva starijih – Zlatno doba

Festival stvaralaštva starijih – Zlatno doba

Ovogodišnji slogan festivala je „Isključi TV – uključi se u život” dok je osnovno načelo „Za svakog ponešto”. Festival će trajati od utorka 23. do četvrtka 25. septembra 2014. godine…

U Skupštini grada Beograda, u utorak 23. septembra u 11 časova, otvoren je XII festival stvaralaštva starijih „Zlatno doba”. Svečanost je počela otvaranjem likovne izložbe „Perspektiva zlatnog doba”, a nastavljena dodelom nagrade „Zlatno doba” istaknutim umetnicima.

Nagradu za oblast književnog stvaralaštva dobiće naš poznati pesnik Ljubivoje Ršumović, dok će nagrada za humano novinarstvo „Zlatna reč” pripasti novinarki Radio-televizije Srbije i urednici Beogradske hronike Radmili Đurić.

Dnevni centri i klubovi Gerontološkog centra Beograd organizuju ovaj festival po dvanaesti put, posvećen je svim starijim sugrađanima naše zemlje, i trajaće od 23. do 25. septembra.

Ovogodišnji slogan festivala je „Isključi TV – uključi se u život” dok je osnovno načelo „Za svakog ponešto”.

U skladu sa tim biće ponuđeni raznovrsni besplatni programi: izložbe, edukativne radionice, likovna kolonija, pozorišna predstava, koncerti, koji će se odvijati na više lokacija u gradu.