Početna Magazin Godine Euromelanoma 2014 – besplatni pregledi kože

Euromelanoma 2014 – besplatni pregledi kože

Euromelanoma je preventivna kampanja protiv raka kože. Cilj kampanje je da se svima pruže informacije o prevenciji, ranoj dijagnostici i lečenju raka kože. U tu svrhu se organizuju besplatni pregledi kože u 29 zemalja Evrope. 

U Srbiji, u toku Euromelanoma dana, 12. maja 2014. godine, besplatni skrining pregledi biće organizovani u 24 grada: Beograd, Ćuprija, Kikinda, Kragujevac, Leskovac, Niš, Novi Sad, Paraćin, Požarevac, Prokuplje, Senta, Smederevo, Smederevska Planaka, Sremska Mitrovica, Subotica, Trstenik, Tutin, Užice, Valjevo, Vlasotince, Vršac, Zaječar, Zemun i Zrenjanin.

Pregledi će se vršiti u državnim klinikama i bolnicama, kao i u privatnim dermatološkim ordinacijama. Zainteresovani treba da se u periodu od 7. do 9. maja, od 8 do 20h, prijave putem besplatne telefonske linije (za pozive sa fiksnog telefona) na broj 0800 222 888.

Nacionalni tim Euromelanoma 2014 u Srbiji čine: prof. dr Ljiljana Medenica, koordinator Kampanje Euromelanoma u Srbiji, prof. dr Miloš Nikolić, asist. dr Dušan Škiljević, doc. dr Željko Mijušković, doc. dr Danica Tiodorović-Živković, asist. dr Milana Ivkov-Simić.

Kampanju organizuje Udruženje dermatovenerologa Srbije u saradnji sa Euromelanoma Europe i Evropskim udruženjem za dermatološku onkologiju (EADO), a pod pokroviteljstvom Evropske akademije za dermatologiju i venerologiju (EADV) i Ministarstva zdravlja Republike Srbije. Partner kampanje je Eucerin, kompanije Beiersdorf d.o.o.