Početna Vesti Eksplozija ispred prostorija penzionog fonda Rusije

Eksplozija ispred prostorija penzionog fonda Rusije

Eksplozija ispred prostorija penzionog fonda Rusije

Eksplozija ispred filijale državnog penzionog fonda u zapadnoj Rusiji nezvanično se povezuje sa nezadovoljstvom povodom planova ruske vlade da poveća starosnu granicu za penzionisanje.

Ispred kancelarije državnog penzionog fonda u zapadnoj Rusiji aktivirana je eksplozivna naprava u petak, rano ujutro.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Napetost u Rusiji raste do usijanja od kada su obnarodovani planovi vlade da poveća starosnu granicu za penzionisanje.

Ruska vlada, naime, želi da do 2034. godine poveća starosnu granicu za ostvarivanje prava na penziju smatrajući to reformom koju je odavno bilo neophodno sprovesti. Međutim, većina stanovnika Rusije se, ako je suditi prema anketama, protivi ovim reformama.

Nadležni u gradu Kaluga pokrenuli su istražni postupak u vezi sa huliganskim delom – kako je ovaj događaj okarakterisan.

Eksplozija ispred ulaza u zgradu gde se nalazi kancelarija penzionog fonda desila se u petak ujutru, 3. avgusta, kako su javili lokalni mediji. Na sreću, u eksploziji niko nije nastradao.

Snimak koji je emitovala regionalna televizija Nika prikazivao je oštećena ulazna vrata i zid, sa ostacima ruševina na zemlji. Vest o ovom događaju, baš kao i snimak, kasnije su uklonjeni sa internet-stranice ove televizije, kao i sa društvenih mreža, kako piše The Moscow Times.

Kancelarija državnog penzijskog fonda u Kaluzi dala je obaveštenje da, uprkos incidentu, radi kao i obično.

Vjačeslav Volodin, predsedavajući Državne dume, izjavio je da je planirano da se vanredno skupštinsko zasedanje povodom kontroverznog povećanja starosne granice za penzionisanje održi 21. avgusta, tokom letnje pauze.

IzvorThe Moscow Times
Fotografija: Ostaci vrata penzionog fonda nakon eksplozije, Nika TV

Prevod: Penzin.rs