Magazin Godine Život i godine

Drugi Susreti zlatarskih sela na Ivanjdan

Na mestu Džade u Muškovini, na Ivanjdan, 7. jula, na nekadašnjem sastajalištu čobana, drvoseča i rabadžija, biće održani drugi “Susreti zlatarskih sela”.

Na livadama i uređenim sportskim terenima ekipe sela nadmetaće se u starim čobanskim veštinama – bacanju kamena s ramena, vučenju klička, trčanju, skoku udalj i uvis, a odmeriće snagu i spretnost u struganju balvana, nadvlačenju konopca, malom fudbalu i odbojci.
Do visa Zlatara vodi asfaltni put, a meštani su na druženje među borovima i jelama pozvali zemljake iz okolnih gradova i goste sa okolnih planina. 
Nova Varoš je od Beograda udaljena 280 kilometara, a u ovom kraju seoski turizam je sve popularniji, naročito u selima koja se nalaze kod kanjona Uvac.

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija