Dom i stanovanje Magazin Godine Porodica

Druga priča (1): Kada je vreme za selidbu u dom za stare?

Penzin prenosi u četiri nastavka intervju sa Timom Prošom, autorom knjige The Other Talk (Druga priča: Vodič za razgovor sa svojom odraslom decom o ostatku vašeg života).

Pitanje 1: Kada je vreme da se preselim u dom za stare?

Odgovor: Onda kada očigledno ne možete samostalno da izađete na kraj sa svakodnevnim aktivnostima. Ali, važno je da ne mislite samo na sebe. Na tu temu zaista je potreban porodični razgovor.

Treba razmisliti i o alternativama kao što je život u stanu (zgradi) namenjenoj starima, gde je obezbeđena nega u sopstvenom domu (kod nas u Srbiji ovakva opcije još uvek ne postoje, ali se nadamo da će zaživeti u bliskoj budućnosti), ili preseljenje kod dece, ili suživot sa nekoliko prijatelja, itd.

 


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija