Došlo vreme da i direktor Fonda PIO prašinari za Stranku

Direktor Fonda PIO Relja Ognjenović prašinari za SNS, obilazeći zgrade po beogradskom Voždovcu. Ako je i van radnog vremena, ispod je svakog nivoa za direktora jedne institucije kao što je Fond PIO.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

U jednoj zgradi na Voždovcu stanari su izvršili građansko hapšenje aktivista Srpske napredne stranke (SNS) koji su imali spiskove s podacima stanara.

O ovom događaju, koji je zabeležen i kamerom, za Srbin.info je govorio jedan od stanara Davor Kalajžić, diplomata i član udruženja Pokret Moba.

Početak videa je sa nadzorne kamere. Tu se vidi kako muškarac i žena dolaze sa spiskom do poštanskih sandučića. Nakon toga se vide stanari i aktivisti SNS u hodniku zgrade. Sa jednim od aktivista SNS-a razgovara Kalajžić ali se zbog buke i šumova ne razume sasvim o čemu.

Video zapis možete videti ispod, a ispod ovog videa pročitati šta se sve dešavalo. I kakve bi veze, koliko god neverovatno delovalo, ima sa ovom situacijom direktor Fonda PIO Relja Ognjenović.

Šta traže aktivisti SNS-a po voždovačkim zgradama…

Davor Kalajžić tvrdi da su naprednjaci došli sa spiskom na kojima su imena i prezima stanara, kao i brojevi telefona. On tvrdi da su oni tražili prazne stanove, kao i one u kojima se nalaze podstanari. Oni, kako kaže, „vrebaju poslovne prostore“.

„Rade Malu Krsnu 2, odnosno žele da prijave što više ljudi na te lažne adrese. Zato idu od stana do stana i identifikuju, upoređuju sa svojim spiskom“, kaže.

Ovi podaci su, naglašava Kalajdžić, zaštićeni zakonom.

Aktivisti su drugi put došli u njihovu zgradu, kaže Kalajdžić. Stanari su ih uhvatili na delu sa spiskom koji nisu želeli da daju.

„Bili smo prinuđeni da, u skladu sa svojim građanskim ovlašćenjima, izvršimo građansko hapšenje. Sprečili smo ih da dalje vrše delo koje se inače goni po službenoj dužnosti. Zaustavili smo ih u činjenju i pozvali smo nadležni državni organ – policiju, da ih preuzme i dalje procesuira“.

Stanari su aktiviste SNS-a zadržali kako ne bi napustili zgradu. Tada su naprednjaci, kako kaže Kalajdžić, „telefonom obavestili svoju strukturu“.

…A šta sa stranačkim aktivistima radi direktor Fonda PIO?

U roku od nekoliko minuta, u zgradi se pojavio direktor Fonda PIO Relja Ognjenović.

„Pojavio se on i cela voždovačka ekipa koja je inače bila na terenu, sada vidimo, i u ostalim zgradama. To je bila zgodna prilika da i njima ne dozvolimo da bilo gde idu i da sačekamo dolazak policije“, objašnjava Kalajdžić. Policija, međutim, nije htela da dođe.

Stanari ove zgrade su policiji rekli da će i protiv njih pokrenuti prijave jer ne postupaju po svojoj dužnosti. Nakon toga su se pojavila dva policajca. Ovi policajci su uzeli podatke od svih pristunih osoba.

„Kada sam tražio od policije da zapleni od neovlašćenih lica materijal koje drže u neovlašćenom posedu. oni to nisu hteli da urade“, kaže.

Kalajžić se nada da će aktivisti SNS-a njihovu zgradu izbegavati u budućnosti. Građane je pozvao na „opšti otpor“ krađi izbora.

Direktor Fonda PIo kaže da su bili „u kampanji“

Relja Ognjenović, direktor Fonda PIO, objavio je na svom profilu na Instagramu da su aktivisti SNS obilazili svoje članove i saborce na Banjici, u opštini Voždovac.

„Obilazak naših članova i saboraca je prilika da razmenimo različita mišljenja i podržimo jedni druge da bismo zajedno živeli u boljoj zemlji. Komšije nas dočekuju sa lepim rečima, posluženjem i iskrenim stiskom ruke kako to i dolikuje pravim domaćinima. Kada razmenimo predloge, sugestije ili reči hvale, tada znamo da smo na dobrom putu i tada dobijamo vetar u leđa da smo na dobrom putu. Zato nikome nećemo dozvoliti da nam se nađe na putu uspeha i da nas ometa da posećujemo naše članove, jer @sns_srbija je jedna velika porodica. Živela Srbija! Živeo Beograd!“, napisao je.

Izvor: Danas/Srbin.Info YT kanal

Podsećamo:

Penzin je o Relji Ognjenoviću pisao još kada je, (baš zato što je delovalo NEVEROVATNO) postao zamenik direktorke Fonda PIO. U tekstu Fizioterapeut postao zamenik direktora Fonda PIO? možete naći njegovu radnu biografiju koja je bila objavljena na sajtu GO Voždovac. Ova radna biografija je možda jedan od razloga zašto Ognjenović tabana po voždovačkim zgradama.

Pored toga, ne sumljamo i da je Relja Ognjenović podstaknut i osećanjima. O tome, u kratkom, ali indikativnom, razgovoru koji je sa Reljom Ognjenovićem vodio Nemanja Šarović, u svojstvu novinara KTV Zrenjanin, na mitingu SNS-a 26. maja 2023.