Početna Magazin Godine Tehnologija i obrazovanje Doro – mobilni telefoni za starije osobe

Doro – mobilni telefoni za starije osobe

Doro – mobilni telefoni za starije osobe

Kompanija Doro proizvodi mobilne telefone namenjene pre svega deci i starijima. Ništa poslovanja koju su našli za sebe nema imperativ borbe sa konkurencijom već oblikovanje proizvoda prema specifičnim grupama potrošača…

Švedska kompanija Doro proizvodi mobilne telefone, ali, umesto da ulazi u bespoštednu borbu sa Samsungom ili Ajfonom, izabrali su tržišnu nišu – jednostavni telefoni namenjeni velikom broju nezahtevnih korisnika – pre svega deci i starijima.  

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Tako je Doro do 2014. godine još uvek bio jedina kompanija koja je proizvodila i pametne telefone prilagođene starijim osobama.

Pored mobilnih telefona, Doro proizvodi i fiksne telefone i druge uređaje prema istim principima jednostavnosti, funkcionalnosti i udobonosti korisnika.

Doro je osnovan pre četiri decenije, a svoje proizvode prodaje u preko 30 zemalja na pet kontinenata, pre svega u Francuskoj. Vrednost kompanije je sa 837,5 miliona u 2012. godini, porasla na 1,1 milijardu švedskih kruna u 2013. godini (više od 124 miliona evra).