Foto albumi Nove ideje za novo doba

Doro – mobilni telefoni za starije osobe

Slika: Doro telefon - jednostavan dzajn za starije osobe (nađite priču na Penzinu)

Kompanija Doro proizvodi mobilne telefone namenjene pre svega deci i starijima. Ništa poslovanja koju su našli za sebe nema imperativ borbe sa konkurencijom već oblikovanje proizvoda prema specifičnim grupama potrošača…

Švedska kompanija Doro proizvodi mobilne telefone, ali, umesto da ulazi u bespoštednu borbu sa Samsungom ili Ajfonom, izabrali su tržišnu nišu – jednostavni telefoni namenjeni velikom broju nezahtevnih korisnika – pre svega deci i starijima.  

Tako je Doro do 2014. godine još uvek bio jedina kompanija koja je proizvodila i pametne telefone prilagođene starijim osobama.

Pored mobilnih telefona, Doro proizvodi i fiksne telefone i druge uređaje prema istim principima jednostavnosti, funkcionalnosti i udobonosti korisnika.

Doro je osnovan pre četiri decenije, a svoje proizvode prodaje u preko 30 zemalja na pet kontinenata, pre svega u Francuskoj. Vrednost kompanije je sa 837,5 miliona u 2012. godini, porasla na 1,1 milijardu švedskih kruna u 2013. godini (više od 124 miliona evra).


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija