Dogradnja objekta Fonda PIO u Novom Sadu

Počela je dogradnja objekta Fonda PIO u Novom Sadu. Ovo je, kako kaže resorni ministar, najveća investicija Fonda. Dogradnjom objekta će, ako smo dobro shvatili ministra, penzioneri videti da se o njima vodi briga.

U Novom Sadu su u toku radovi na proširivanju prostornih kapaciteta Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (Fond PIO). Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada obišli su 3. juna 2020. radove.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Za dogradnju objekta Fonda PIO u Novom Sadu, prema rečima ministra Đorđevića, namenjeno je 587 miliona dinara. To je najveća investicija PIO fonda.

„Dobićemo novih 4.000 kvadratnih metara prostora. To je veliki pomak u funkcionisanju Fonda jer će pružiti nove mogućnosti za usluge koje penzijsko-invalidski fond daje našim korisnicima. Nastavićemo da ulažemo na teritoriji cele Srbije, jer penzioneri, kao deo društva koji je najzaslužniji za promene u našoj zemlji, moraju da vide da se o njima vodi briga i da mogu da ostvare svoja prava“, zaključio je Đorđević.

„Tokom prethodnih godina imali smo dobru saradnju sa resornim ministarstvom i PIO fondom. Pored ovog projekta, zajedno radimo, putem Kancelarije za javna ulaganja, rekonstrukciju objekta Gerontološkog centra na Limanu – Oaze. To je isto investicija preko 600 miliona dinara“, izjavio je gradonačelnik Novog Sada.

„Ključna stvar u vezi sa ovom investicijom jeste da će Novosađani i svi korisnici Fonda, kao i zaposleni, imati bolje uslove da reše svoje statuse i predmete. Ne smemo više imati situaciju da lekari-veštaci na trotoarima na ulici pregledaju pacijente. Na Žitnom trgu smo prostorno dosta ograničeni, a moramo voditi računa o potrebama grada koji je narastao. Međutim, ovom investicijom stvoriće se uslovi za bolje funkcionisanje“, istakao je Vučević.

Vučević je napomenuo i da ga ne raduju redovi ispred Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. Smatra da je potrebno mnogo ulaganja u taj sektor.

Izvor: RTV
Fotografija: Youtube kanal RTV