Početna Magazin Godine Dnevno 7.000 turista na Srebrnom jezeru

Dnevno 7.000 turista na Srebrnom jezeru

Srebrno jezero već dugo važi za najaktivniju turističku destinaciju u Braničevskom okrugu, ali i šire. Ovome doprinosi čista voda, bogati prateći sadržaji i relativna blizina Beograda koji je na svega 110 kilometara udaljenosti.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!
Jezero, koje je zapravo rukavac Dunava sa neprekidnim dotokom sveže vode optimalne temperature, turiste privlači uređenim plažama sa restoranima i kafeima, akva-parkom, sportskim terenima i zabavnim parkovima za najmlađe.
Gostima su na raspolaganju i teniski i tereni za male sportove, biciklističke staze, kao i sportovi na vodi – jedrenje, skijanje i vožnja kajakom. Ribolovci mogu da uživaju u pecanju jer je jezero bogato rečnom ribom – som, šaran, smuđ, amur i tolstolobik.
Srebrno jezero, dugo je 14 kilometara a široko 300 metara. Domaćini posetiocima nude i obilaske Viminacijuma, manastira Tumane i Nimnik (XIV v.), tvrđava Golubac i Ram, ali i Lepenskog vira i Đerdapske klisure. Smeštaj u hotelima kreće se od 2.200 do 9.000 dinara, pansion u vilama od 1.660, mesto za kamp kućicu od 300, a mesto za šator od 200 dinara.