Početna Magazin Godine Dnevno 7.000 turista na Srebrnom jezeru

Dnevno 7.000 turista na Srebrnom jezeru

Srebrno jezero već dugo važi za najaktivniju turističku destinaciju u Braničevskom okrugu, ali i šire. Ovome doprinosi čista voda, bogati prateći sadržaji i relativna blizina Beograda koji je na svega 110 kilometara udaljenosti.

Jezero, koje je zapravo rukavac Dunava sa neprekidnim dotokom sveže vode optimalne temperature, turiste privlači uređenim plažama sa restoranima i kafeima, akva-parkom, sportskim terenima i zabavnim parkovima za najmlađe.
Gostima su na raspolaganju i teniski i tereni za male sportove, biciklističke staze, kao i sportovi na vodi – jedrenje, skijanje i vožnja kajakom. Ribolovci mogu da uživaju u pecanju jer je jezero bogato rečnom ribom – som, šaran, smuđ, amur i tolstolobik.
Srebrno jezero, dugo je 14 kilometara a široko 300 metara. Domaćini posetiocima nude i obilaske Viminacijuma, manastira Tumane i Nimnik (XIV v.), tvrđava Golubac i Ram, ali i Lepenskog vira i Đerdapske klisure. Smeštaj u hotelima kreće se od 2.200 do 9.000 dinara, pansion u vilama od 1.660, mesto za kamp kućicu od 300, a mesto za šator od 200 dinara.