Početna Magazin Godine Društvo Crna Gora: Stanaru doma za stare oteli 100.000 evra

Crna Gora: Stanaru doma za stare oteli 100.000 evra

Crna Gora: Stanaru doma za stare oteli 100.000 evra

Korisniku Doma za stare u Bijelom Polju, dok je izlazio iz taksija ispred ovog doma, otet je novac namenjen kupovini stana i pomaganju rođaka.

Dom za stare u Bijelom Polju ponovo je u žiži javnosti zbog toga što je u njegovom krugu u petak veče opljačkan štićenik Momir Peković (75), penzioner, poreklom iz jednog sela u okolini Bijelog Polja. Njemu su, kako pišu Večernje novosti, kada je izašao iz taksi vozila, dva zasad nepoznata mladića otela torbicu u kojoj je bilo čak 100.000 evra!

Čim su pobegli, šokirani čovek je obavestio zaposlene u Domu, a onda je pozvana policija. U toku je obimna potraga za, zasad, nepoznatim mladićima. Na informativne razgovore je privedeno više osoba kao i taksista koji je te noći vozio Pekovića. Iz pouzdanih izvora nam je rečeno da su forenzičari izvršili pretragu automobila, tražeći tragove koji bi, eventualno, istražiteljima, mogli pomoći u rasvetljivanju ovog slučaja koji je izazvao brojne komentare.

– U torbi je bilo 100.000 evra! To je sva moja ušteđevina koju sam stekao u Nemačkoj, kojom sam želeo i da pomognem rođacima – pričao je posle otimanja torbe Peković, koji kaže da je posle izlaska iz taksija primetio da ga neko prati. – Zbog toga sam žurno ušao u dvorište Doma. Ipak, ta dva mladića hitro su mi iz ruku otela torbu.

Peković, inače, prima nemačku penziju i već nekoliko godina živi u Domu starih u Bijelom Polju.

Od direktora Dejana Pavićevića Novosti su saznale da on i dalje boravi u Domu sa čijim korisnicima slabo kontaktira.

– Uvek je negde u pokretu, često se hrani van doma. Reč je o korektnom čoveku. Bio sam u Beogradu kada se sve desilo. Ja mu verujem, ali, da tolike pare drži kod sebe i izlazi u grad noseći ih sa sobom, nije baš uobičajeno. Svi korisnici usluga Doma imaju obavezu da novac predaju u depozit – kaže Pavićević.

– Ne mogu da verujem da je Peković imao toliko smelosti i da je nosio tolike pare u torbi – kazao nam je juče jedan štićenik Doma, koji veruje u priču da je opljačkani čovek želeo da sebi kupi stan u Bijelom Polju i pomogne rođacima.

Kako su nepoznati razbojnici saznali da penzioner kod sebe ima toliku sumu novca, pošto je očigledno da su o svemu bili dobro informisani, možda će pokazati istraga. Policija zasad raspolaže samo video-snimkom na kome se vidi ceo događaj, ali ne i lica beskrupuloznih ljudi.