Početna Magazin Godine Ekonomija Crna Gora: Penzionerka vraća kredite – a nije bila žirant

Crna Gora: Penzionerka vraća kredite – a nije bila žirant

Nikšićanka Nevenka Baćović (64), jedna od nekoliko hiljada prevarenih „žiranata“, već pet godina pred crnogorskim sudstvom dokazuje da nije mogla biti žirant sa 50 eura penzije

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!
i da je njen potpis falsifikovan na dokumentima za dva kredita koje su u „Alter modusu“ podigli Predrag Durutović i Dragomir Tomašević. 
 
Iako je spor dobila na sudu, ostalo joj je čak 130 rata koje joj se od penzije odbijaju već šest godina. Sudska odluka od 5. maja prošle godine kaže da je Nevenka u pravu. Međutim, fond PIO, koji je overio sporna dokumenta i dalje odbija rate od njene penzije, piše Blic.
Još aprila 2007. godine došla je po penziju u Crnogorsku komercijalnu banku gde su je obavestili da je bila žirant za dva kredita: od 2.300 eura i od 800 eura. Uputili su je u fond PIO da donese dokumenta, ali kada odgovora nije bilo banka je dokumentaciju tražila službenim putem i tada je starica prvi put videla kome je žirirala. 
Ironično, kada je htela da žirira suprugu za kredit od 1.000 eura dve službenice iz banke koje su overile falsifikovane papire nisu htele da joj overe dokumenta. I one su više puta svedočile na sudu a Nevenka veruje da je neko uzimao proviziju za ovakve radnje.
Ona sada po presudi treba krivcima da naplati štetu, a ona zaključuje da time sud smatra da je slučaj rešen, pa zaključuje da nije ni čudo što ima toliko kriminala.