Foto albumi Ideje za uživanje

Branko Kockica i Tatatatirci

Branko Milićević, poznatiji kao Branko Kockica, za sebe kaže da je teatar mejker. On pravi predstave za decu, najzahtevniju publiku. 

Od scenarija i dekora, do glume i animiranja publike u sali Pozorištanca Puž. Branko, pripadnik posleratne generacije, svojim predstavama ulepšava vikende najmlađih istovremno ih učeći.

Ali Branko je, pre svega, obeležio detinjstvo njihovih roditelja. Širom bivše Jugoslavije gledala se emisija za decu u kojoj je on predvodio svoje “drugare” uz čuveno “Tata-ta-tira!” Kocka, kocka, kockica emitovana je od 1974. do 1993. godine i onda ponovo 2005. godine. Snimljeno je 250 epizoda.

Generacije (Iks, Milenijumska) rasle su i učile uz Branka. Pesme iz ove emisije su pesme koje i današnja deca znaju. Ona ne mogu da gledaju Kockicu na televiziji, ali mogu da se nadaju da će roditelji odvojiti par sati da ih odvedu u Pozorištance Puž. Ako ne, tu su uvek bake i deke...


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija