Foto albumi Zdravlje

Bolovi u stomaku

Bolovi u stomaku jesu oni bolovi koje se mogu osetiti u predelu od grudi do bedara. Stomačni bolovi su veoma česti i mogu da se jave kod ljudi svih starosnih grupa.

Bolovi u stomaku su često povezani sa različitim vrstama problema sistema za varenje. Kako u trbušnoj šupljini postoje brojni drugi organi, problem sa nekim od njih može takođe izazvati bolove u stomaku.

Među čestim uzročnicima bolova u stomaku su: slabo varenje hrane, konstipacija (zatvor), višak gasova, čirevi, kamen u žuči ili bubregu, infekcije mokraćnih kanala, upala slepog creva, bolovi vezani za menstrualni ciklus kod žena…
Dijagnostikovanje bola u stomaku omogućava da se bol brzo i lako ublaži.

Bolovi u stomaku mogu biti akutni ili hronični. Akutni bol počinje iznenada i nastaje nakon nekoliko sati, dok hronični bol traje nekoliko nedelja ili ček meseci.

Ukoliko postoji konstantan bol tokom dužeg perioda, veoma je važno otići kod lekara. Nikako ne treba pokušavati da se leči stomačni bol koji je nastao usled povrede abdomena. Odmah se treba javiti lekaru i kada je bol praćen krvavim stolicama, povraćanjem i distenzijom trbuha (povećan i izbačen trbuh).

Fotografija: www.mesacosan.com


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija