Početna Magazin Godine Ekonomija BiH: Uzmeš novac bez pitanja i okriviš medije

BiH: Uzmeš novac bez pitanja i okriviš medije

Savez Udruženja Federacije BiH dobija odobrenje od 70 udruženja sa teritorije Federacije koji su doneli odluku da se penzionerima može odbiti od jedne do tri marke od penzije za pomoć poplavljenim područjima.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!
Ovih 70 udruženja je odluku o odbijanju donelo na nivou upravnih odbora bez traženja saglasnosti svojih članova.

Zavod MIO/PIO onda, od penzija za maj, odbija svim penzionerima – njih oko 350.000, od jedne do tri konvertibilne marke. Taj novac je uplaćen na poseban račun za pomoć poplavljenima.

Mnogi penzioneri, kada su primili umanjenu penziju, bune se.

Tada im je objašnjeno da im je novac uzet za pomoć poplavljenima.

Pošto se toliko penzionera pobunilo, morali su da se oglase i iz Saveza udruženja penzionera i iz Zavoda za MIO/PIO.

Predsednik Saveza udruženja penzionera Mehmedalija Rapa objašnjava da su dobili odobrenje od svih udruženja, a da ona nisu pitala svoje članove jer su hteli da što brže reaguju.

Mediji, koji sada izveštavaju o penzionerima koji se bune, krivi su jer nisu obavestili penzionere da će im novac biti odbijen.

Penzioneri koji žele da im se novac vrati mogu o tome obavestiti svoje udruženje i novac će im biti refundiran prilikom sledeće isplate penzija.

Predsednik Saveza udruženja penzionera Federacije BiH, kaže da će na taj način Savez makar raspolagati tim novcem u narednih mesec dana.

Ovo je suvi prikaz. Komentar je teško dati, a ne zvučati grubo. U svemu ovome jedino nam normalno zvuči podatak da su se ljudi pobunili zbog umanjenih penzija. Sve ostalo je jednostavno – neverovatno...