Foto albumi Ideje za uživanje

Bicikletarije

Bicikl je za mnoge postao sastavni deo života, pa se razvila i specifična biciklistička kultura i umetnost življenja. Sa njom je počeo i relativno skori razvoj bicikletarija ili biciklističkih kafića.

Lock 7 Cycle Cafe, nastao je 2008. godine, nakon putovanja u Dansku koje je u njegovim vlasnicima podstakla ideju. Oni su poželeli da na drugi način prodaju bicikle i uživaju u biciklizmu. Kažu da je njihov kafić prve te vrste u Londonu, ali ima i onih koji to osporavaju. Nije ni važno.

Danas se u ovom kafeu, koji se nalazi uz kanal, biciklisti odmaraju uz kafu i užinu, mogu da poprave, iznajme ili kupe bicikl.

Urbaniju, pravu velegradsku varijantu predstavlja Look Mum No Hands (Gledaj, mama, bez ruku) čiji vlasnici kažu da nisu ni razmišljali o velikom poslovnom poduhvatu. Oni su jednostavno voleli kafu, a obožavali bicikle, te su rešili da spoje te dve stvari.

Ne samo što je taj spoj odgovarao i drugim londonskim biciklistima, nego se od ovog kafea razvio zaista veliki posao.

Look Mum No Hands je postao svojevrsni brend sa raznim proizvodima koji se ovde mogu kupiti i raznim događajima koji se mogu pratiti u ovom prostoru.
Naravno, sve je u znaku biciklizma. Kafa je ostala bitan deo priče, pa je ova bicikletarija poznata po odličnoj kafi.

Možda su londonski biciklistički kafići najpoznatiji, ali njih sve više ima širom Evrope. Možda će se neki uskoro pojaviti i u Srbiji.

Na fotografiji enterijer Lock 7 Cycle Cafe


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija