Magazin Godine Tehnologija i obrazovanje

Besplatna škola računara za starije (2016)

IAN Telecentar ponovo organizuje besplatnu obuku za rad na računarima za penzionere. Kroz obuku stariji sugrađani stiču osnovna IT znanja (Windows, Word, Internet i imejl) i  kako da im korišćene Interneta može doneti poboljšanje u kvalitetu njihovog života.

Ova obuka je deo dugogodišnjeg programa „Srebreni surferi“ koji je zasnovan na međugeneracijskoj saradnji, odnosno mladi pomažu starijima da steknu znanja u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija.

Nastava se održava tri puta nedeljno u prostorijama IAN Telecentra u ulici Đure Daničića 5, opština Stari Grad. Obuka traje pet nedelja.

IAN Telecentar  (www.telecentar.rs) je odsek lokalne nevladine organizacije IAN Međunarodna mreža pomoći i nastoji  da  promoviše i ojača socijalno uključivanje i približimo koncept  celoživotnog  učenja  svim  građanima  Srbije.

Ukoliko ste zainteresovani za program obuke za sve dodatne informacije možete kontaktirati IAN Telecentar putem telefona na broj 322 97 32 ili putem imejla na adresu edu@ian.org.rs.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija