Početna Magazin Godine Besplatna škola računara trećeg doba opštine Stari Grad i udruženja Dorćolijada

Besplatna škola računara trećeg doba opštine Stari Grad i udruženja Dorćolijada

Besplatna škola računara trećeg doba opštine Stari Grad i udruženja Dorćolijada

Povodom 8. septembra, Međunarodnog dana pismenosti, gradska opština Stari Grad i Udruženje – Asocijacija sporta, zdravlja i kulture Dorćolijada organizuju besplatnu školu kompjutera trećeg doba.

Prva grupa od 10 polaznika škole kompjutera trećeg doba počela je danas da uči, a plan je da do kraja godine obuku prođe oko 300 penzionera iz opštine Stari grad, rekao je danas, otvarajući školu, član Veća opštine Stari grad Petar Bojović.

Škola traje do kraja godine, a plan je da Starograđani „trećeg doba“ prođu kurseve koji podrazumevaju – osnovne informacije o računaru, programe za obradu teksta, upotrebu interneta, korišćenje mejla, korišćenje društvenih mreža i skajpa.

– Svet danas sve više govori jednim novim jezikom – jezikom informatičke pismenosti. Prošlo je vreme kada je tehnologija bila zanimanje, ona je sada alat koji i treće doba može da savlada i uživa u obilju informacija i mogućnosti – istakao je Bojović, inicijator ove akcije informatičkog opismenjavanja.

„Edukacija u oblasti informatike, pored sticanja računarske veštine, ima za cilj i podsticanje razvoja umešnosti življenja sugrađana trećeg doba i novi odnos prema starenju. Ovde smo da zajedno ulazimo u svet kompjutera i da pobedimo čestu usamljenost i marginalizovanost žitelja trećeg doba“, rekao je predsednik Asocijacije sporta, zdravlja i kulture Dorćolijada Dušan Maksimović.

Svi Starograđani stariji od 60 godina mogu da se prijave na besplatan kurs Udruženju – Dorćolijada, Gundulićev Venac 41, na mejl: dorcolijada@gmail.com ili na tel-063/8012554