Beograd: Novo poskupljenje Infostana

Najavljeno je novo poskupljenje Infostana. Pored tek uvedene stavke „za pogonsku spremnost vodovodnog sistema“, poskupeće i iznošenje smeća.

Od 1. oktobra 2019. godine, sve grupe potrošača u Beogradu, preko računa za Infostan, plaćaju dodatnih 130,68 dinara. Taj novac se daje za pogonsku spremnost vodovodnog sistema. Ova usluga se uvodi u okviru stavke „hladna voda“.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

U odluci o o prečišćavanju i distribuciji vode koja je usvojena je avgustu 2019. na sednici Skupštine grada Beograda, navedeno je:

„Cena za pogonsku spremnost je visina mesečne novčane naknade u fiksnom iznosu za održavanje i ispiranje distributivnog sistema vodovodne mreže. Potrošači su dužni da plaćaju ovu mesečnu naknadu, bez obzira na to koliko vode potroše.“

Račune sa ovom novom stavkom su već dobili svi potrošači u Beogradu. Sada se najavljuje novo poskupljenje Infostana.

Novo poskupljenje Infostana

JKP Gradska čistoća donelo je odluku o povećanju cena usluge iznošenja smeća, prenosi portal Beograd uživo.

Cena usluga sakupljanja, odvoženja i odlaganja komunalnog otpada poskupljuje za 10 odsto. Umesto dosadašnjih 5,13 dinara po metru kvadratnom (koliko se plaća od 1.11.2015), usluga iznošenja smeća koštaće 5,64 dinara po kvadratu.

Odluka je usvojena još 16. septembra 2019. godine. Beograđani su, kažu u JKP Gradska čistoća, biti obavešteni mesec dana pre nego što novo poskupljenje stupi na snagu.

Izvor: Beograd uživo

Ostale vesti na portalu Penzin: Vesti