Aktivni u poznim godinama Foto albumi

Benidorm Bastards

Benidorm Bastards (Benidormske bitange, bukvalno: kopilad) jeste belgijska serija tipa skrivena kamera koju je snimio flamanski 2BE kanal. Svi likovi su glumci amateri i stariji građani. 

Serija je stekla izuzetnu popularnost. Stariji ljudi koji pričaju i ponašaju se kao mladi, koji se usuđuju da urade i da kažu ono što ni mladi ne bi, osvojili su simpatije prvo belgijske, a onda i svetske publike.

Serija je 2011. godine osvojila prestižnu Emmy nagradu u kategoriji “komedija”.

Ubrzo nakon početka emitovanja serijala, pojavile su se i druge verzije širom sveta. Holanđani i sve skandinavske zemlje snimili su svoje, postoje britanska i turska verzija, a kod nas u Srbiji prikazuje se američka verzija sa populanom Beti Vajt.

Španci su jeseni 2013. godine prikazali prve epizode sa španskim nestašnim matorcima, dok španski grad Benidorm protestuje odavno tražeći da se iz naziva belgijske serije izbaci ime njihovog grada.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija