Društvo Magazin Godine Svet Život i godine

Baka dobila 4.000 čestitki za 104. rođendan

Kampanju za slanje većeg broja čestitki pokrenula je bakina negovateljica zajedno sa porodicom zbog bakine želje da za rođendan dobije samo lepu razglednicu…

Engleskinja Betty Musker u oktobru 2014. godine napunila je 104. godine. Tim povodom primila je preko 4.000 rođendanskih čestitki iz celog sveta zahvaljujući kampanji sa ciljem da joj priredi najbolji rođendan do sada.

Ona se pre 10 godina preselila iz Liverpula da bude blože svojoj porodici kako bi joj pomogli, ali i dalje nastavlja redovno da prati utakmice svog omiljenog tima.

Svi njeni prijatelji odavno preminuli, ali baka je i dalje “popularna u društvu”, i u porodici, pa je 2013. godine dobila čak 70 čestitki.

Kampanju za slanje većeg broja čestitki pokrenula je njena negovateljica zajedno sa porodicom. Ideja je nastala kada je baka izjavila da bi za rođendan volela da dobije samo čestitku poslatu poštom.

Kampanja je pokrenuta putem Fejzbuk stranice na kojoj je objavljena adresa doma u koji je smeštena, tako da nije bilo kršenja privatnosti i narušavanja bezbednosti starice, piše Liverpool Echo.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija