Početna Magazin Godine Astrološki pregled za sedmicu od 27. oktobra do 3. novembra 2014. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 27. oktobra do 3. novembra 2014. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 27. oktobra do 3. novembra 2014. godine

Umemo li još uvek da sanjamo otvorenih očiju? Ili smo tu sposobnost nepovratno izgubili odrastajući?

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Neptun, veliki maštar našeg solarnog sistema, prva dva dana ove sedmice pravi trigon sa Venerom i Suncem. On je na svom laganom hodu unazad kroz znak Riba kojima i vlada, dok Sunce i Venera prolaze prve stepene Škorpije, veoma blizu jedno drugom.

Neptun je uglavnom na lošem glasu. Čak i njegove pozitivne osobine deluju često nepotrebno, suvišno i opterećujuće savremenom čoveku. Priče o altruizmu, snovima i mašti, dubini našeg unutrašnjeg sveta i širini naše međusobne povezanosti – nisu nešto što prosečan čovek želi da sluša početkom radne nedelje.

Čak i nada sa kojom Neptun ima dodirnih tačaka, na kraju meseca deluje istanjeno i nekako je nepristojno spominjati je. Ali nam je ona ipak potrebna. Nada. Sada nalazimo u sebi ono dete koje smo nekada bili. Dete široko otvorenih očiju koje veruje da je sve moguće ako se želi dovoljno snažno.

Krajem nedelje, Neptun će dodati tu snagu snova ambicioznom Marsu u Jarcu. Zajedno, njih dvojica nam ispunjavaju želje podstaknute početkom sedmice.

A da ćemo želeti puno i ciljati daleko, obećava i sasvim blagi, ali podsticajni veliki vatreni trigon koji se javlja na nebu u ponedeljak. Naime, Mesec prolazeći drugom dekadom Strelca, pravi trigon prvo sa Uranom u Ovnu, pa zatim Jupiterom u Lavu. Ove dve planete su se udaljile, ali su dovoljno blizu da ih podstakne razigrani Mesec u trećem vatrenom znaku. A vatri je malo potrebno da se rasplamsa. Tako nam ponedeljak nudi dvostruki podsticaj za nadanje, jurenje za snovima ili za jurišanje na vetrenjače.

Mesec će sredinom sedmice biti katalizator još jednog aspekta – kvadrata između Urana i Plutona. Nakon što pređe isti stepen u Jarcu na kome je i Pluton, doći će u kvadrat sa Uranom u Ovnu. I raspiriti jedva utišanu raspravu između ove dve, već tako dugo posvađane planete.

Već smo se navikli pa nas ovo neće potresti preterano. Ne toliko da to ne može da popravi jedan lep vikend. Vikend kakav obećava postavka na nebu u subotu.

Pored već pomenutog sekstila između Neptuna u Ribama i Marsa u Jarcu, imamo skladan odnos između Jupitera u Lavu i Merkura u Vagi, i sa druge strane Plutona u Jarcu i Venere u Škorpiji. Merkur koji ove sedmice po treći put prelazi ovaj deo Zodijaka od septembra, srećan je što ponovo nailazi na podršku Jupitera, a Veneri definitivno prija što dobija pozitivne vibracije kako od Marsa, tako sad i sasvim precizno i direktno od Plutona u Jarcu. Nama ovo otvara mogućnosti na skoro svim poljima života. Iskoristimo ih.