Horoskop Magazin Godine

Astrološki pregled za sedmicu od 20. do 27. oktobra 2014. godine

Sunce

Ove sedmice tri planete menjaju znake, Merkur kreće direktnim hodom i imamo još jedno pomračenje.

Venera će biti prilično angažovana narednih dana. Dok još bude boravila u Vagi, na samom početku nedelje naći će se u pozitivnom aspektu sa Marsom u Strelcu sa jedne i Lilit u Lavu sa druge strane. Njena lepota i gracioznost dobijaju podršku iz dva vatrena znaka, od dva nebeska tela koji prestavljaju snažnu mušku odnosno tamnu žensku energiju. Plus i minus, jin i jang, muška i ženska… Kako god ih zvali, kada se ove energije spoje, rađa se nešto novo. To je stvaralačka energija koja svoj izraz nalazi baš u umetničkoj Vagi.

Istog dana kada se to dešava, u ponedeljak, imamo i pozitivan aspekt između još uvek retrogradnog Merkura u Vagi i Jupitera u Lavu. Osnovno  i visoko obrazovanje, prikupljanje podataka i njihova interpretacija, analiza i sinteza, kontakti sa bližnjima i okolinom i kontakti sa drugim kulturama i strancima… Pored jake stvaralačke, imaćemo i veoma pozitivnu intelektualnu energiju.

Obe ove planete će stupiti u kontakt sa Severnim mesečevim čvorom u Vagi, s tim što će Merkurov kontakt biti značajniji jer se radi o konjukciji. Kako je u tom trenutku Merkur retrogradan, naglašeni su podaci, dešavanja i/ili značaj ljudi iz prošlosti.

U četvrtak će Sunce preći u znak Škorpije. Pre nego što učine to isto, Venera i Mesec će se naći na istom stepenu (konjukcija) u znaku Vage. Zatim će, jedno za drugim, oba nebeska tela preći u znak Škorpije gde će se Sunce i Mesec spojiti. Ovaj Mlad mesec koji se u Srbiji dešava četiri minuta pred ponoć, jeste ujedno i Solarna eklipsa (pomračenje Sunca).

Mlad mesec nam svakog meseca donosi neke početke, a Solarna eklipsa pojačava njihov značaj i produžava delovanje. Ova se nalazi na samom početku Škorpije, a smatra se da je na početku koncentrisana energija određenog znaka. Da bi stvari bile zanimljivije, do kraja godine imamo još dva Mlada meseca i oba će biti na samom početku znaka (Strelca u novembru i Jarca u decembru).

Ovu Solarnu eklipsu karakteriše i neposredna blizina Venere. Ona je tik uz Sunce i Mesec i svoju energiju meša sa njihovom. Ukratko i pojednostavljeno: domeni kojima vlada Venera – ljubav, odnosi i vrednosti, biće u našem fokusu u narednom periodu. Da bi taj fokus mogao da dobije snagu ideala govore dobre vibracije koje ovoj grupi šalje Neptun iz Riba.

Za ispunjenje snova i ideala potreban je bar neki trud i rad, pa nam svojevrsno lagano “prizemljenje” dobro dolazi. Sam Mesec će se uozbiljiti u bliskom kontaktu sa Saturnom u Škorpiji, ali značajna promena u tom pravcu dolazi sa prelaskom Marsa iz Strelca u znak Jarca.

Boraveći u Strelcu, kao deo Velikog vatrenog trigona, Mars je doprinosio širenju pozitivnih vibracija i otvaranju mogućnosti. Sada, u Jarcu, on počinje da sprovodi zamišljeno. Nema više lepršanja, vreme je za rad.

Istog dana, u nedelju, Merkur kreće direktnim hodom kroz znak Vage. Skoro ceo oktobar smo se zbog njega vrteli, utvrđivali i ponavljali. Sada je vreme da se nastavi dalje.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija