Početna Magazin Godine Astrološki pregled za sedmicu od 20. do 27. oktobra 2014. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 20. do 27. oktobra 2014. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 20. do 27. oktobra 2014. godine

Ove sedmice tri planete menjaju znake, Merkur kreće direktnim hodom i imamo još jedno pomračenje.

Venera će biti prilično angažovana narednih dana. Dok još bude boravila u Vagi, na samom početku nedelje naći će se u pozitivnom aspektu sa Marsom u Strelcu sa jedne i Lilit u Lavu sa druge strane. Njena lepota i gracioznost dobijaju podršku iz dva vatrena znaka, od dva nebeska tela koji prestavljaju snažnu mušku odnosno tamnu žensku energiju. Plus i minus, jin i jang, muška i ženska… Kako god ih zvali, kada se ove energije spoje, rađa se nešto novo. To je stvaralačka energija koja svoj izraz nalazi baš u umetničkoj Vagi.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Istog dana kada se to dešava, u ponedeljak, imamo i pozitivan aspekt između još uvek retrogradnog Merkura u Vagi i Jupitera u Lavu. Osnovno  i visoko obrazovanje, prikupljanje podataka i njihova interpretacija, analiza i sinteza, kontakti sa bližnjima i okolinom i kontakti sa drugim kulturama i strancima… Pored jake stvaralačke, imaćemo i veoma pozitivnu intelektualnu energiju.

Obe ove planete će stupiti u kontakt sa Severnim mesečevim čvorom u Vagi, s tim što će Merkurov kontakt biti značajniji jer se radi o konjukciji. Kako je u tom trenutku Merkur retrogradan, naglašeni su podaci, dešavanja i/ili značaj ljudi iz prošlosti.

U četvrtak će Sunce preći u znak Škorpije. Pre nego što učine to isto, Venera i Mesec će se naći na istom stepenu (konjukcija) u znaku Vage. Zatim će, jedno za drugim, oba nebeska tela preći u znak Škorpije gde će se Sunce i Mesec spojiti. Ovaj Mlad mesec koji se u Srbiji dešava četiri minuta pred ponoć, jeste ujedno i Solarna eklipsa (pomračenje Sunca).

Mlad mesec nam svakog meseca donosi neke početke, a Solarna eklipsa pojačava njihov značaj i produžava delovanje. Ova se nalazi na samom početku Škorpije, a smatra se da je na početku koncentrisana energija određenog znaka. Da bi stvari bile zanimljivije, do kraja godine imamo još dva Mlada meseca i oba će biti na samom početku znaka (Strelca u novembru i Jarca u decembru).

Ovu Solarnu eklipsu karakteriše i neposredna blizina Venere. Ona je tik uz Sunce i Mesec i svoju energiju meša sa njihovom. Ukratko i pojednostavljeno: domeni kojima vlada Venera – ljubav, odnosi i vrednosti, biće u našem fokusu u narednom periodu. Da bi taj fokus mogao da dobije snagu ideala govore dobre vibracije koje ovoj grupi šalje Neptun iz Riba.

Za ispunjenje snova i ideala potreban je bar neki trud i rad, pa nam svojevrsno lagano „prizemljenje“ dobro dolazi. Sam Mesec će se uozbiljiti u bliskom kontaktu sa Saturnom u Škorpiji, ali značajna promena u tom pravcu dolazi sa prelaskom Marsa iz Strelca u znak Jarca.

Boraveći u Strelcu, kao deo Velikog vatrenog trigona, Mars je doprinosio širenju pozitivnih vibracija i otvaranju mogućnosti. Sada, u Jarcu, on počinje da sprovodi zamišljeno. Nema više lepršanja, vreme je za rad.

Istog dana, u nedelju, Merkur kreće direktnim hodom kroz znak Vage. Skoro ceo oktobar smo se zbog njega vrteli, utvrđivali i ponavljali. Sada je vreme da se nastavi dalje.