Početna Magazin Godine Astrološki pregled za sedmicu od 16. do 22. juna 2014. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 16. do 22. juna 2014. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 16. do 22. juna 2014. godine

Mesec u ponedeljak sarađuje sa sukobljenim Marsom i Uranom, omogućavajući nam da energiju nakupljenu tokom vikenda lakše kanališemo u pozitivnom pravcu,

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Dugotrajni aspekti spoljnih planeta koji obeležavaju godine u kojima živimo, utiču na sve nas bez obzira na naše natalne karte. Mesec se brzo kreće kroz Zodijak – nešto malo više od 28 dana mu je potrebno da prođe ceo. Tako da, svakog meseca, on u nekim danima blago doprinese smirivanju ili raspirivanju strasti.

To su oni uticaji koje više osete prijemčiviji ljudi i oni koje više „pogađaju“ spoljne planete i Mars koji im se ovog proleća pridružio u transformisanju našeg sveta. To su rođeni u kardinalnim znacima (Ovan, Rak, Vaga i Jarac), a poslednjih meseci naročito – rođeni prvih deset dana januara, aprila, jula i oktobra. Njima je i mala pomoć ovih godina dobrodošla.

Mesec u ponedeljak sarađuje sa sukobljenim Marsom i Uranom, omogućavajući nam da energiju nakupljenu tokom vikenda lakše kanališemo u pozitivnom pravcu, u ispunjavanju nekog cilja bitnog za zajednicu u kojoj živimo umesto u međusobnom gloženju. Bilo bi dobro iskoristiti ovu šansu i uleteti sa pozitivnom energijom u ostatak radne sedmice koji nam nudi neke lepe šanse.

Za sukobe i raščišćavanje nerešenih računa ima vremena krajem ove sedmice kada Mesec doprinosi jačanju te tenzije u kardinalnim znacima. Međutim, za razliku od prethodnog, prilično praskovitog vikenda, ova sedmica nam nudi neke zanimljive šanse. Nadamo se da će do petka tenzija splasnuti, te da će nam dodatna energija poslužiti za izlaske i ispucavanje energije na neke konstruktivne stvari, a ne na sukobe.

U utorak u podne, Merkur u svom retrogradnom hodu iz Raka prelazi u Blizance, znak kojim vlada. Možda je on u Raku doveo do preispitivanja nekih bliskih odnosa, više nego što je, ovako retrogradan, uticao na remećenje komunikacije, ali bi sad mogao da doprinese potpunoj zbrci misli i reči.

Pošto je retrogradan, zahteva ponovnu analizu, preispitivanje. A u Blizancima želi da ide dalje, da ispriča odmah sve što mu padne napamet. Vidite? Kolizija. Međutim, ako sebe primorate da ipak sve proverite pre nego što prenesete dalje, problema ne bi trebalo da bude.

Dobićemo čak, dva dana kasnije, u četvrtak, šansu da nešto sagledamo bolje. Sunce i Merkur će se naći na kraju Blizanaca na istoj tački – ono zbog čega se krilati glasnik Merkur vraća, biće obasjano Suncem. Informacija koju smo prvi put prečuli ili prevideli, sada je tu pred nama. Jasan znak iz prošlosti i putokaz za sledeće korake (koje ćemo lakše preduzeti nakon što Merkur, 1. jula, krene direktnim hodom). Za sada, vidite šta je to što ste zaboravili, pogrešno uradili.

Do tog momenta preispitivanja, imamo šansu da uživamo u sredini sedmice. Od bajkovitih susreta Meseca sa Neptunom i Hironom u Ribama, u ranim jutarnjim i prepodnevnim satima u sredu i četvrtak, do zaista lepih šansi za ta divna dva dana koje donose Jupiter i Venera.

Oni cele sedmice pomažu da nađemo svoj kutak sreće, ali će u sredu sekstil (pozitivan aspekt) imeđu Jupitera u Raku i Venere u Biku biti egzaktan. Znači Jupiter – Velika sreća i Venera – Mala sreća nam taj dan šalju svoj združeni uticaj. Kada je sreća ispred nosa, ona se retko prepoznaje. Tako je i sa pozitivnim aspektima. Njih treba iskoristiti, neće se nametnuti sami.

U četvrtak se ove dve planete lagano odvajaju, ali su još uvek dovoljno blizu da učestvuju u igri sa Mesecom iz Riba. Tako da tom zadovoljstvu sada dodajemo i mogućnost da se on uvuče u najdublji kutak duše. Eto zašto bi petak, nabijen energijom, mogli da odlučimo da iskoristimo pozitivno. Kada je čovek ispunjen zadovoljstvom, nema preteranu želju da se svađa.

Hiron poslednjih godina kreće retrogradnim hodom u junu, da bi od novembra krenuo direktno. Tako je i ove godine. U petak, 20. juna, kreće retrogradno. Preći će, u periodu do novembra, stepene od 17 do 13 Riba. Pogledajte u kojoj kući vaše natalne karte se to dešava (ako nemate natalnu kartu možete je uraditi ovde).

U toj oblasti života otvara se neka rana (problem) – da bi se zalečila i da bi se naučilo nešto važno iz tog procesa. Kako Hiron sporo prolazi stepene Zodijaka, ova oblast se stalno ovih godina „otvara“ na ovaj način. To su lekcije koje suštinski treba da shvatimo u životu.

U subotu, Sunce prelazi iz Blizanaca u znak Raka – prvi vodeni znak u Zodijaku i znak koji obeležava početak leta. Vikend možemo iskoristiti da se napunimo sunčevom energijom i spremno zakoračimo u novu sedmicu i novu, letnju sezonu pred nama.