Početna Magazin Godine Astrološki pregled za sedmicu od 15. do 21. septembra 2014. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 15. do 21. septembra 2014. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 15. do 21. septembra 2014. godine

Ove sedmice se odmaramo od trzavica, ali treba da se „umorimo“ pripremama za jesen koja je pred nama. Kao i prošle, i ove sedmice komunikacija je važna, ali je sada ona mnogo manje napeta.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Ali zato ima mnogo toga da se kaže, proveri, zapiše, otkuca. Moguće je da ćemo i ove sedmice imati neke nove uvide i otkrića, ali oni neće dovoditi u opasnost postojeće stanje stvari i odnosa.

Merkur i njegovi znaci – Blizanci i Devica, boje ovu sedmicu. Ona počinje sa Mesecom koji, prolazeći kroz znak Blizanaca, pravi lepe aspekte sa Jupiterom u Lavu i Uranom u Ovnu, spajajući ih nakratko kao uvod u zvaničan pozdrav između ove dve planete 25. septembra.

Iako sa Venerom u Devici i Hironom u Ribama pravi stresne aspekte, to kao da označava samo prolazni drhtaj duše koja se seća šta se desilo prošle ili koja predoseća neki značajniji događaj koji će se desiti u sedmicama koje dolaze.

U ponedeljak i Merkur počinje da se kreće stepenima koje će u oktobru ponovo preći u svom hodu „unazad“, tzv. retrogradnom hodu.
Dakle, sada hoda pravo kroz znak Vage, nakon što uđe u znak Škorpije, zaustaviće se i vratiti do „mesta“ gde se nalazi u ponedeljak i onda ponovo krenuti napred prolazeći, treći put, ove stepene Vage.

Pored toga što je preporučljivo da se pred retrogradni hod Merkura što je moguće više obezbedimo tako što ćemo „osigurati“ sredstva komunikacije, treba osmotriti (ili možda i pribeležiti) stvari i situacije koje se ovih dana dešavaju jer ćemo imati prilike da neke od njih u oktobru ponovo sagledamo iz drugog ugla. Ako to imamo u vidu, lakše će nam pasti i neki zastoji sledećeg meseca jer ćemo moći da shvatimo da je bilo potrebno da se zaustavimo i razmislimo o situaciji ili nekom odnosu (u najvećem broju slučajeva biće u pitanju odnosi kojima vlada Vaga).

Značaj preispitivanja komunikacije i proveravanja kanala kojima se ona kreće, naglašava i poslednja četvrt Meseca koju imamo u utorak.

Sam Merkur dobija glavnu ulogu i u sredu kada će se njegova putanja sresti sa tačkom Severnog mesečevog čvora u Vagi. Hoćemo li biti svesni važnosti nekog podatka ili ćemo njegov značaj osvestiti krajem narednog meseca?

Merkur će u petak dobiti podršku Lilit iz Lava da jasno i, ako treba, teatralno izrazi svoje mišljenje. Ali tu nema svađe, to je šarm profesora iz „stare garde“ kome se ne suprotstavljate čak i kada nije sasvim u pravu. Ne zato što nećete, nego zato što je nemoguće ne naći i zrnce suštinske istine u takvom šarmantnom izlaganju. i fokusirati se na njega… A sve ostale neusaglašenosti zanemariti…

Drugi Merkurov znak – Devica, svoj izraz ove sedmice nalazi putem Venere koja ovde boravi. Ona će se u sredu naći u opoziciji sa Hironom i to bi možda mogao biti najemotivniji dan nedelje.

U četvrtak Uran primorava Veneru da preispita sebe. Kao da je Veneri u Devici potreban podstrek za preispitivanje. Možda ćemo isuviše racionalisati tog dana. I Merkur u Vagi će u četvrtak „napasti“ Mesec u Raku. Emocije koje treba staviti pod lupu. A one su primirene, ali snažne (Saturn iz Škorpije daje tog dana stabilnost Mesecu – emocijama, u Raku).

Snažne i duboke, emocije ne treba sada rastezati proveravajući njihovo tkanje i stavljati ih pod lupu. A Merkur, težeći ove sedmice proveravanju i pravljenju rezervnih kopija (za svaki slučaj), zalazi i u domen koji ne treba sada proveravati i gde „kopije“ nije moguće napraviti.

Venera u Devici ga podržava. Ona želi da je sve čisto i jasno, da je sve pod konac. Saturn iz Škorpije će u nedelju dati podršku njenim nastojanjima da sve, pa i odnosi i želje, bude savršeno, ali će ona pritom shvatiti da nema savršenog ploda bez jakih korena koje ne treba čupati zarad analize.