Horoskop Magazin Godine

Astrološki pregled za sedmicu od 11. do 17. avgusta 2014. godine

Fiksni znaci

Ova sedmica traži da usaglasimo stavove i da utvrdimo. Preovlađuje energija fiksnih znakova, naročito sredinom nedelje kada Venera bude prešla u znak Lava, a Merkur još ne izađe iz njega.

Ova sedmica traži da usaglasimo stavove i da utvrdimo. Preovlađuje energija fiksnih znakova, naročito sredinom nedelje kada Venera bude prešla u znak Lava, a Merkur još ne izađe iz njega. Tada će Sunce, Merkur, Venera, Jupiter i Lilit biti u Lavu, dok Mars i Saturn borave u Škorpiji. I Lav i Škorpija su fiksni znaci. Potrebno je utvrditi postignuto, osigurati izgrađeno.

U tome će nam pomoći sekstil između Marsa u Škorpiji i Plutona u Jarcu. Silnoj energiji Marsa u Škorpiji Pluton u Jarcu nudi podršku ponovo izgrađene strukture. Tako nam se nudi mogućnost snažne akcije sa dobrom logističkom podrškom.

Ali, da bismo utvrđivali, potrebno je da ove sedmice prilagodimo i neke naizgled neprilagodljive pojmove. Naime, pre nego što se, na samom početku iduće sedmice, Velika sreća (Jupiter) i Mala sreća (Venera) nađu na istoj tački neba, oni će, krajem ove, doći u inkonjukciju sa retrogradnim Neptunom u Ribama.

Inkonjukcija je aspekt od 150 stepeni. Na 150 stepeni se nalaze znaci koji nemaju niti zajednički elemenat (vatra, zemlja, vazduh, voda), niti zajednički modalitet (kardinalni, fiksni, promenljivi).

Planete u ovom odnosu nisu ni u sukobu ni u ljubavi. One su nejasne jedna drugoj. Zato ne mogu da pomognu jedna drugoj, a dok se u čudu pitaju šta to ona druga hoće, nehotice sprečavaju da se potencijal ispuni. Zato je bitno naći zajedničku tačku, tačku koja onda postaje uporište za razvoj potencijala obe planete u datom znaku.

Ove sedmice treba naći zajedničku tačku između Lava i Riba – egoizam i altruizam, snaga i razuđenost volje, sjaj sunca i tamna dubina okeana. Nespojivo? Samo na prvi pogled. Možemo, na primer, razvijanje sopstvenog potencijala prilagoditi potrebi da služimo drugima. Iz oba znaka možemo izvući umetničku crtu i težnju ka lepoti.

Načini postoje, treba ih naći i izvršiti prilagođavanje. Zatim utvrditi postignuto. Na kraju, na čvrstim temeljima napraviti nove planove. Jer ulazak Merkura u znak Device daje savršenu priliku za to. Podvući crtu, napraviti bilans i zatim plan za dalje.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija