Početna Magazin Godine Astrološki pregled za sedmicu od 11. do 17. avgusta 2014. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 11. do 17. avgusta 2014. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 11. do 17. avgusta 2014. godine

Ova sedmica traži da usaglasimo stavove i da utvrdimo. Preovlađuje energija fiksnih znakova, naročito sredinom nedelje kada Venera bude prešla u znak Lava, a Merkur još ne izađe iz njega.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Ova sedmica traži da usaglasimo stavove i da utvrdimo. Preovlađuje energija fiksnih znakova, naročito sredinom nedelje kada Venera bude prešla u znak Lava, a Merkur još ne izađe iz njega. Tada će Sunce, Merkur, Venera, Jupiter i Lilit biti u Lavu, dok Mars i Saturn borave u Škorpiji. I Lav i Škorpija su fiksni znaci. Potrebno je utvrditi postignuto, osigurati izgrađeno.

U tome će nam pomoći sekstil između Marsa u Škorpiji i Plutona u Jarcu. Silnoj energiji Marsa u Škorpiji Pluton u Jarcu nudi podršku ponovo izgrađene strukture. Tako nam se nudi mogućnost snažne akcije sa dobrom logističkom podrškom.

Ali, da bismo utvrđivali, potrebno je da ove sedmice prilagodimo i neke naizgled neprilagodljive pojmove. Naime, pre nego što se, na samom početku iduće sedmice, Velika sreća (Jupiter) i Mala sreća (Venera) nađu na istoj tački neba, oni će, krajem ove, doći u inkonjukciju sa retrogradnim Neptunom u Ribama.

Inkonjukcija je aspekt od 150 stepeni. Na 150 stepeni se nalaze znaci koji nemaju niti zajednički elemenat (vatra, zemlja, vazduh, voda), niti zajednički modalitet (kardinalni, fiksni, promenljivi).

Planete u ovom odnosu nisu ni u sukobu ni u ljubavi. One su nejasne jedna drugoj. Zato ne mogu da pomognu jedna drugoj, a dok se u čudu pitaju šta to ona druga hoće, nehotice sprečavaju da se potencijal ispuni. Zato je bitno naći zajedničku tačku, tačku koja onda postaje uporište za razvoj potencijala obe planete u datom znaku.

Ove sedmice treba naći zajedničku tačku između Lava i Riba – egoizam i altruizam, snaga i razuđenost volje, sjaj sunca i tamna dubina okeana. Nespojivo? Samo na prvi pogled. Možemo, na primer, razvijanje sopstvenog potencijala prilagoditi potrebi da služimo drugima. Iz oba znaka možemo izvući umetničku crtu i težnju ka lepoti.

Načini postoje, treba ih naći i izvršiti prilagođavanje. Zatim utvrditi postignuto. Na kraju, na čvrstim temeljima napraviti nove planove. Jer ulazak Merkura u znak Device daje savršenu priliku za to. Podvući crtu, napraviti bilans i zatim plan za dalje.