Horoskop Magazin Godine

Astrološki pregled za sedmicu od 10. do 17. novembra 2014. godine

Neptun

Vruće – Hladno. To bi, u najkraćem, bio astrološki opis sedmice.

Za vrućinu bi bio dovoljan kvadrat između Urana u Ovnu i Marsa u Jarcu – tu sve pršti i lomi se. Ali će nas u tu vrelinu uvesti konjukcija između Marsa i Plutona u Jarcu koja se dešava u ponedeljak. I u samoj toj kombinaciji imamo mešavinu vatre i leda. Biće, ipak, da će ona pre svega doprineti prštanju i pucanju, najaviti vatromet koji će podstaći Uran kada se, u četvrtak, nađe u kvadratu sa Marsom.

Sa druge, hladne strane, istog dana, imamo konjukciju Venere i Saturna u Škorpiji. Saturn definitivno zna da ohladi stvari, da ih dovede do tačke leđenja. Veneri ionako baš nije sasvim prijatno u Škorpiji, pa joj nisu prijatni ni ovakvi susreti, a ni sukobi sa Lilit, svojevrsnim ženskim alter egom, koja u subotu pravi kvadrat sa njom.

Venera nije planeta koja voli da doprinosi hladnoći, pa će joj, nakon ovoga, prijati prelaz u znak Strelca, što se dešava u nedelju uveče. Venera će u Strelcu ostati do 10. decembra.

U nedelju imamo još jedno važno pomeranje – Neptun, nakon pet meseci (v. Astrološki pregled sedmice od 9. do 15. juna), kreće direktnim hodom. U pripremi za to, on je cele sedmice nepokretan na nebu i pravi neke zanimljive kombinacije.

U ponedeljak, deo je velikog trigona u vodenim znacima. Ovaj trigon je labav (sva tri nebeska tela neće se istovremeno naći na međusobnoj tačnoj razdaljini od 120°), kratko traje – pored Neptuna, formiraju ga veoma brzi Mesec i Merkur.

U četvrtak, ista nebeska tela, jedan znak drugačiji i sasvim drugačija priča: Mesec je u Lavu, odatle pravi inkonjukciju sa Neptunom i kvadrat sa Merkurom. U subotu će Neptun i Mesec u Devici biti u opoziciji.

Mesec će, boraveći u znaku Raka početkom sedmice, učestvovati u još jednom, isto kao i sa Neptunom, labavom, ali lepom velikom vodenom trigonu. U utorak, akteri su, pored njega, Sunce u Škorpiji i Hiron u Ribama.

Pomirljivom tonu doprinosi sekstil između retrogradnog Hirona u Ribama i Marsa, koji ova dva nebeska tela obrazuju u četvrtak, dok dan kasnije, kvadrat između Sunca i Jupitera u Lavu doprinosi preuveličavanju ličnih potreba i zanemarivanju tuđih. Kao i uvek, treba naći ravnotežu – ne dajte na sebe, ali ne preterujte ni sa samoisticanjem.

U nedelju nam sekstil između Plutona i Merkura daje mogućnost da izrazimo svoje stavove i rezimiramo šta se dešavalo u neposrednoj prošlosti.

Pregled najvažnijih astro-događaja po danima:

Ponedeljak

 • Pluton u Jarcu konjukcija Mars u Jarcu
 • vodeno trojstvo: Neptun u Ribama (sedište) – Mesec u Raku (sedište) – Merkur u Škorpiji (stepen sa koga je 5. oktobra Merkur krenuo retrogradno)

Utorak

 • vodeno trojstvo: Hiron u Ribama – Mesec u Raku – Sunce u Škorpiji
 • kardinalni sukob: Uran u Ovnu kvadrat Mesec u Raku opozicija Mars u Jarcu

Sreda

 • Venera i Saturn iz Škorpije prave trigon ka Mesecu u Raku
 • Neptun u Ribama trigon Merkur u Škorpiji

Četvrtak

 • Venera i Saturn u konjukciji u znaku Škorpije
 • Mars u Jarcu kvadrat retrogradni Uran u Ovnu
 • Mars u Jarcu sekstil retrogradni Hiron u Ribama

Petak

 • Sunce u Škorpiji kvadrat Jupiter u Lavu
 • Poslednja mesečeva četvrt u Lavu konjukcija Jupiter kvadrat Saturn u Škorpiji

Subota

 • Venera u Škorpiji kvadrat Lilit u Lavu
 • Mesec prelazi u znak Device i kasno popodne obrazuje opoziciju sa Neptunom, još uvek retrogradnim, u Ribama

Nedelja

 • Neptun u Ribama kreće direktno
 • Venera prelazi u znak Strelca
 • Merkur u Škorpiji sekstil Pluton u Jarcu

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija